La CUP pemetrà ERC aconseguir l'alcaldia d'Olot i desbancar a CiU

La formació, però, ha descartat conformar govern amb ERC, PSC i Olot en Comú

La CUP d'Olot ha decidit aquest dissabte en assemblea oberta donar suport a la investidura de Pere Gómez -cap de llista d'ERC al municipi- perquè sigui el nou alcalde, desbancant a Josep Maria Corominas (CiU), que va ser la força més votada en les passades eleccions municipals amb nou regidors, un menys que el 2011.

Durant la trobada, els 50 membres reunits també han acordat que no entraran a formar part del govern municipal amb ERC, PSC i Olot en Comú. Segons la formació, existeixen "diferències importants de model de ciutat i de fer política" que fan impossible que la CUP se sumi creant un govern de concentració d'esquerres i, per això, aposten per fer una "oposició constructiva".

Unes 50 persones han participat durant aquest dissabte al matí en l'assemblea oberta que la CUP d'Olot ha fet per decidir el seu posicionament en relació al futur govern municipal. La trobada ha començat amb deu minuts de retard perquè, segons un comunicat de la CUP, un membre de PxC que fa setmanes va agredir un company de la CUP de Sant Joan les Fonts, ha intentat boicotejar l'acte. Membres de la Policia Local de la ciutat i dels Mossos d'Esquadra l'han acompanyat fora del Casal Bonavista i l'incident no ha causat majors conseqüències.

En primer lloc, durant la reunió s'ha explicat la trobada que la CUP va mantenir amb ERC aquesta setmana en la qual van demanar als republicans un document on constessin tots els objectius concrets de la seva proposta de pacte. Per la seva banda, la proposta dels republicans era a la inversa, primer acordar fer govern i després analitzar els objectius que comparteixen les quatre formacions polítiques.

Posteriorment, s'han posat sobre la taula tres opcions perquè els membres de la CUP debatessin i escollissin quin seria el proper pas del partit. En primer lloc, la primera opció era entrar al govern amb ERC, PSC i Olot en Comú, la segona donar suport a l'alcaldia d'ERC sense entrar el govern i la tercera no donar suport al cap de llista republicà. Després d'un llarg debat, la formació ha arribat a un consens: no entrar al govern però facilitar la investidura de Pere Gómez. Segons el partit, els membres han decidit no conformar un nou govern perquè existeixen "diferències importants de model de ciutat i de fer política".

Per això, asseguren que faran una "oposició constructiva" cercant acords en tots aquells temes que consideren "imprescindibles i prioritaris". D'aquesta manera, CiU cada cop ho té més complicat per mantenir-se a l'alcaldia de la capital de la Garrotxa. Tot i ser la força més votada, només compta amb 9 regidors. Ara és ERC qui ha de decidir si accepta la proposta de la CUP i decideix fer un tripartit d'esquerres amb PSC i Olot en Comú tot i que el seu plantejament inicial era fer govern de concentració amb totes les forces d'esquerres.