Puigdemont (CiU) vol que Girona obtingui el distintiu de destinació turística esportiva

El candidat assegura que el consistori hi porta treballant des de fa mesos

El govern de CiU a l’Ajuntament de Girona està treballant des de fa mesos en la consecució del segell de destinació turística esportiva. Aquest és un dels objectius que contempla el programa amb que Carles Puigdemont es presenta a la reelecció com a alcalde de la ciutat.

“Hem fet el salt a nivell turístic, hem aconseguit consolidar i rellançar l’oferta turística, cultural, gastronòmica i comercial, i ara ens falta fer un pas més, i és aconseguir que se’ns reconegui la nostra capacitat de ser destinació turística esportiva” ha manifestat el cap de llista de CiU. Puigdemont reconeix que Girona compleix els requisits necessaris per aconseguir que la Generalitat atorgui aquest distintiu, i en aquest sentit desvetlla que des de fa temps s’està treballant amb entitats esportives de la ciutat, “que han de ser alhora aliades i beneficiàries d’aquesta nova distinció”. “Disposem dels instruments i de les capacitats perquè Girona disposi d’aquest segell turístic que ens projectarà en un sector cada dia més emergent, i complementarà l’aposta pel turisme cultural i actiu”, assegura.

CiU té com a un dels objectius pels propers quatre anys que la ciutat sigui seu de competicions esportives nacionals i també internacionals, així com campionats amb el distintiu de “Ciutat de Girona”. “Tenim equipaments per poder acollir grans esdeveniments esportius, i servirà per enfortir la feina que estem fent aquests quatre anys per posar en valor el treball de les entitats en l’esport base”, afirma el cap de llista.

Aquesta legislatura que ara es tanca des del govern municipal s’ha treballat per a la cobertura de pistes, com en camps de futbol de gespa artificial i també en pavellons. Malgrat el context de crisi la ciutat compta ara amb un pavelló més, el de Monrfalgars, i si CiU repeteix a l’alcaldia asseguren que se’n construirà un altre a l’escola Cassià Costal, així com un nou camp de futbol de gespa artificial. “Donarem un impuls al mapa d’instal·lacions esportives públiques perquè tots els barris de la ciutat puguin disposar de les instal·lacions imprescindibles per a la pràctica de l’esport, i cada any cobrirem una pista escolar” per tal que els veïns en pugui gaudir tant en l’horari escolar com en l’extraescolar.