Mas diu que l'unió de diverses sensibilitats i un moviement fort farà avançar el procés

El president posa com a exemple la llista de CiU a Girona amb membres d'Avancem i Reagrupament

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha avisat aquest diumenge que en els propers mesos caldrà "aplegar sensibilitats diferents" al voltant d'un "moviment fort" perquè el procés vagi endavant, i ha posat com a exemple la llista de CiU a Girona, amb membres d'Avancem i de Reagrupament.

"Això a Girona ja ho teniu, vol dir que hi ha algú que és capaç d'aglutinar la força necessària perquè les coses vagin endavant, perquè les coses no van endavant si no s'agrupa, si no s'aglutina molta gent que empenyi i vagi en la mateixa direcció", ha apuntat en un dinar popular a la capital gironina amb el seu candidat i actual alcalde, Carles Puigdemont.

Aprofitant l'acte central de CiU a Girona, Mas ha fet referència a la llista encapçalada per Puigdemont, que porta un membre d'Avancem com a número 6, Glòria Plana, i un altre de Reagrupament en el 13, Carles Bonaventura. El president ha posat això com a exemple de la importància d'aglutinar sensibilitats diferents al voltant d'un projecte comú.

Al seu parer, "és molt important" que hi hagi una força política, com a mínim CiU, "que quan s'adreça a la població s'adreci al conjunt de la població", en lloc de dirigir-se, com fan altres partits, a la seva pròpia militància o parròquia. "I això es demostra apropant persones que no són d'aquesta formació política per tirar endavant, en el benentès que estan ajudant a tirar endavant no una formació, sinó un país", ha afegit.

Això és el que ja existeix a Girona, ha dit, i també cal traslladar a Catalunya. "El repte que tindrem els propers mesos és aquest: aplegar sensibilitats diferents al voltant d'un moviment fort que pot donar força i solidesa al conjunt del país", ha argumentat. A

Mas també ha agraït a Puigdemont que Girona hagi estat "com una sola persona al costat del país en els moments més complicats". "A fe de Déu que els hem viscut complicats de nassos", ha apuntat el president, que ha advertit que "no s'han acabat les complicacions", i per això ha demanat que hi hagi el màxim nombre possible d'institucions al costat del procés. S'ha mostrat convençut que Girona i també Catalunya tindrà en els propers anys "la seva gran eclosió, la seva gran florida", que les portarà a aconseguir "allò que tantes generacions havien somiat i pel qual havien treballat", arribant a convèncer molta gent en "un mateix projecte nacional".

Per la seva part, Carles Puigdemont ha remarcat que quan ell va arribar a l'Ajuntament de Girona es va trobar un deute de la Generalitat amb la ciutat de 18 MEUR, i quatre anys més tard, "amb restriccions, amb retallades, amb tot en contra", l'ha deixat en menys de 7. A això li ha afegit menys endeutament que en temps del tripartit i un calaix de projectes per desenvolupar en els propers anys perquè Girona "torni a florir", una ciutat, ha recordat, que és una "aliada del país en el procés".

Ara bé, Puigdemont ha demanat als gironins un plus de suport perquè els últims quatre anys, ha dit, han estat "molt durs a nivell personal", ja que CiU ha governat en minoria i s'ha trobat a vegades "molt sola".

Mas ha participat en un dinar popular a Girona juntament amb el candidat de CiU i actual alcalde, Carles Puigdemont, i amb el secretari general de la federació, Ramon Espadaler. L'anècdota del dia, però, ha estat que l'autobús que transportava la premsa s'ha avariat a la sortida de Figueres, on el president ha participat en un acte al matí. Finalment, però, els periodistes han pogut arribar perquè se'ls habilitat un altre vehicle. Mentrestant, Mas s'ha passejat per 'Girona Temps de Flors' i ha aprofitat per veure una estona del partit entre el Girona i el Saragossa, precisament quan l'equip gironí, que anava perdent, ha marcat el gol de l'empat.