CDC i UDC escenifiquen el seu suport a Anglada com a alcaldable a la Bisbal d'Empordà

L'actual alcaldessa ha recordat als crítics que només el vots de la llista de CiU "sumaran al projecte de país d'Artur Mas"

A poques hores per tancar-se les llistes en vista a les eleccions municipals del pròxim 24 de maig, CiU ha volgut donar per tancada la polèmica sorgida al sí de la federació nacionalista a la Bisbal d'Empordà. En una roda de premsa conjunta, els presidents de CDC i UDC, Pere Vila i Joan Cañada, han escenificat el seu suport a l'actual alcaldessa del municipi, Núria Anglada, com a alcaldable.

Sobre la llista alternativa que presentaran els membres de CDC a la Bisbal contraris al fet que Anglada torni a encapçalar la candidatura de la federació nacionalista, tant Vila com Cañada han recordat que és "una situació no volguda" però normal tenint en compte que CiU es presenta a més del 90% dels 221 municipis de la demarcació i que le diferències a nivell local "es poden donar". En aquest sentit, el líder d'UDC a Girona, Joan Cañada, ha recordat que el projecte de CiU "està per sobre" d'aquestes diferències i que la federació fa temps que va creure que la millor opció era que Anglada tornés a encapçalar la llista.

Després de recordar que els membres de CDC de la Bisbal que concorrin a les eleccions al marge de la federació seran expulsats del partit, Pere Vila ha afegit que, com a la resta de municipis on han sorgit diferències, a la Bisbal es va treballar "amb bona voluntat" per reconduir la situació, però que no sent possible la formació ha optat per donar suport a l'actual alcaldessa com s'havia acordat. Sobre Anglada, Vila ha recordat "que està fent d'alcaldessa en una situació molt complexa pels pactes" i que tant CDC com UDC creuen que és la millor candidata per aconseguir uns bons resultats.

Malgrat que les desavinences al grup de CiU de la Bisbal fa temps que s'arrosseguen, Pere Vila ha assegurat que al partit no havien "vist venir aquesta situació que s'ha donat" que no "tenien detectada". "Sabíem d'opinions diverses des de fa temps, però no amb la contundència amb què es van expressar a l'última assemblea", ha afegit.

L'alcaldessa de la Bisbal, Núria Anglada, ha agraït el suport rebut per part de la federació nacionalista i ha assegurat que la llista de CiU a la Bisbal "ha estat oberta a tothom sense límits" i que, amb la voluntat de seguir treballant amb "dedicació i compromís" pel futur del municipi, "no han perdut ni un minut en polèmiques innecessàries". A més, Anglada ha recordat que tot i que els membres de CDC presentin una candidatura alternativa sota el nom de Compromís per la Bisbal, els únics vots que "sumaran al projecte de país d'Artur Mas" seran els de la llista de CiU.