Sis detinguts en dos dies per intentar robar a dos pisos de Girona

Tots els arrestats tenen antecedents i han quedat en llibertat després de declarar davant del jutge

Els Mossos d'Esquadra han detingut en dos dies sis lladres que intentaven robar a dos pisos de Girona. Tots els detinguts acumulen antecedents per fets similars. Les primeres quatre detencions es van fer el dia 10 d'abril i tot va començar quan la policia va localitzar un vehicle que estava relacionat en diversos delictes.

Després de seguir la pista al conductor, es va aconseguir detenir tres persones més que havien intentar robar -sense èxit- a un pis del passatge Manel Bonmatí. L'endemà, els mossos van frustrar un altre robatori, aquest al carrer Migdia. Diversos testimonis van alertar la policia quan van veure dos joves pel bloc i els agents van arribar a temps d'enxampar-los 'in fraganti'.

Les detencions es van fer entre els dies 10 i 11 d'abril. Els arrestats tenen entre 18 i 55 anys i són de nacionalitat algeriana, espanyola, peruana i cubana i són veïns de Girona, Salt i de la província de Barcelona. Tots tenen antecedents i han sortit en llibertat després de declarar davant del jutge.

Les primeres quatre detencions es van fer pels volts de la una del migdia del dia 10, quan una patrulla que feia rondes a peu per la plaça del Lleó va veure com el conductor d'un turisme es tapava la cara amb la mà quan va veure els dos agents. 

Immediatament, els policies van sospitar de la seva actitud i van comprovar la matrícula del vehicle i van saber que estava relacionat en diversos delictes. Per això, van alertar altres patrulles perquè comencessin la recerca del cotxe.

Mentre buscaven el cotxe sospitós per la carretera de Barcelona, agents de paisà van veure un home i una dona amagats darrera un contenidor amb actitud vigilant i que estaven manipulant dos mòbils.

Al mateix temps, una altra patrulla va veure al portal d'un pis situat al passatge Manel Bonmatí com un home en sortia i es dirigia al contenidor on hi havia les altres dues persones amagades. Poc després, el conductor que abans havien vist els agents que feien la ronda a peu va aparèixer i es va aturar prop del contenidor. Va ser llavors quan els agents van actuar i van aturar el vehicle, el van escorcollar i van identificar els sospitosos. 

La policia va comissar dos dècims de loteria i 575 euros en bitllets fraccionats que estaven amagats entre la lona del sostre i la planxa del cotxe. Els agents van comprovar que tant la porta d'entrada a un bloc del passatge Manel Bonmatí com la porta d'un habitatge situat a la quarta planta havien estat forçades. Per tot plegat, van detenir les quatre persones. 

Dos joves enxampats 'in fraganti'

Un dia després, l'11 d'abril, els mossos van detenir en plena feina dos joves de 18 i 19 anys. Els fets van transcórrer pels volts de les nou del vespre, quan diversos testimonis van alertar els mossos que dos nois havien saltat una tanca perimetral d'uns dos metres d'alçada per accedir a la terrassa d'un bloc de pisos del carrer Migdia.

Immediatament, una patrulla es va adreçar al lloc dels fets. Dos agents es van enfilar per accedir a la terrassa i van veure els dos joves manipulant una persiana per accedir a l'interior del domicili.

En veure els agents els nois van fugir del lloc de forma separada. Aviat els mossos van localitzar un dels joves amagat en un bar situat a la pujada de la Creu. El jove estava tot suat i amb la respiració alterada d'haver fugit corrents. L'altre jove el van localitzar en un altre carrer proper. Els agents els van detenir i els van comissar un telèfon mòbil per determinar-ne la propietat.