El Gran Circ de Nadal de Girona sobre gel atrau més de 17.000 espectadors

L'espectacle combina números internacionals de qualitat amb la bellesa del patinatge

Pallassos, trapezistes, equilibristes i màgia, molta màgia. El Gran Circ de Nadal de Girona sobre gel ha estat "un èxit" i, segons un primer balanç, ha atret més de 17.000 espectadors que han gaudit en vuit funcions de divuit números d'artistes arribats de nou països diferents. El director de l'espectacle, Genís Matabosch, ha assegurat que estan molt satisfets amb la resposta del públic i que només calia veure "com brillaven els ulls dels espectadors quan sortien" per comprendre que la proposta ha agradat. L'espectacle combina tres ingredients: el circ internacional de qualitat que ha portat fins a Girona alguns dels grans talents mundials, la bellesa del patinatge sobre gel i la màgia del Nadal.

Segons el director de l'espectacle, hi ha un símptoma que evidencia clarament que el Gran Circ de Nadal de Girona sobre gel ha estat un èxit, la cara del públic quan abandonava el recinte de Fontajau després de gaudir de dues hores d'espectacle. Il·lusió i brillantor als ulls que, segons Matabosch, denoten que ha estat una proposta màgica.

Del 25 fins al 28 de desembre el pavelló Municipal Girona-Fontajau ha acollit un espectacle únic a Europa perquè, segons Matabosch, aplega els millors especialistes d'aquesta del circ d'arreu del món perquè actuïn plegats en un espectacle fet a mida.

El públic ha estat majoritàriament gironí però també hi ha hagut espectadors de països com Alemanya, França, Holanda o Rússia. "En alguns països està molt arrelat l'espectacle de Nadal per això no ens sorprèn tant que hi fossin", ha afirmat el director.

L'espectacle, de dues hores, ha inclòs un total de divuit números amb 27 artistes arribats de nou països, la major parts d'ells de Rússia, bressol del circ sobre gel. Segons Matabosch, ha resultat un espectacle molt equilibrat entre l'humor dels pallassos xilens 'Els Caluga', la contorsionista extrema nord-americana Jordan McKnight i els números específics de circ sobre gel com les acrobàcies de la lituana Olga Vayman al hulla hop o els equilibris al trapezi de Miss Kirilova, en un dels números estrella de l'espectacle.

El director de l'espectacle ha destacat l'enorme esforç que ha suposat construir en menys de quatre dies la pista de gel de 500 metres quadrats de superfície amb glaç natural de 20 centímetres. Una fita que ha estat possible, ha dit, gràcies a l'esforç de les 15 empreses, la majoria d'elles locals, que han participat en la seva construcció. "I ara ens falta també la desconstrucció", ha ironitzat.

L'enorme producció per tirar endavant l'espectacle ha fet que el pressupost d'aquesta primera edició del Circ de Nadal de Girona s'hagi enfilat fins els 300.000 euros i el 95% del cost l'han assumit els promotors amb l'objectiu de recuperar la inversió amb les entrades i vendes al pavelló.

Amb tot, Matabosch ha afirmat que encara que estan molt satisfet dels resultats, encara cal acabar d'enllestir el balanç i buscar complicitats abans de decidir si hi haurà nova edició del circ de Nadal o no.