CiU exigeix a Madrid que faci tot el necessari per acabar les obres del TAV a Girona

Macias demana la compareixença d'Ana Pastor

El grup parlamentari de CiU ha presentat al Congrés dels Diputats una proposició no de llei per exigir al govern espanyol que faci "tot el que sigui necessari" per acabar les obres de la línia d'alta velocitat a Girona i evitar d'aquesta manera que es produeixin noves inundacions com les que hi ha hagut en els últims dos mesos.

A més, el portaveu de Foment de CiU, Pere Macias, ha demanat la compareixença de la ministra de Foment, Ana Pastor, perquè expliqui els motius d'aquestes inundacions del TAV a la capital gironina. En el text presentat, concretament Macias demana al Ministeri que segelli "de forma immediata" el pou per on ha entrat l'aigua que ha inundat l'estació i que a continuació iniciï les obres d'urbanització d'una zona de 5,4 hectàrees per convertir-la en espai verd.

Demanen la dimissió del responsable d'Adif

A més de demanar la compareixença de la ministra de Foment, la federació nacionalista ha demanat la dimissió del responsable d'Adif de l'execució de les obres realitzades després de la primera inundació a l'estació al mes de setembre.

Macias considera també que s'han de fer les modificacions oportunes del Pla de seguretat de l'estació i del conjunt del túnel perquè pugui ser homologat per la Generalitat abans que finalitzi aquest 2014. Aquestes modificacions s'han de dur a terme a través d'un diàleg amb la Generalitat i l'Ajuntament de Girona. En aquest sentit, el diputat de CiU ha reclamat que es facin amb la màxima urgència les obres i millores tècniques necessàries en l'estació i en el conjunt del túnel per garantir la seguretat dels usuaris.

Estudi de la línia convencional

Una altra de les propostes que planteja Macias en aquesta proposició no de llei consisteix en dur a terme en un termini màxim de quatre mesos un estudi global d'integració ambiental del viaducte de la línia convencional per minimitzar els prejudicis cap als veïns que resideixen en l'entorn d'aquest traçat. Per això, Macias ha dit que s'ha de crear la taula conjunta de les administracions involucrades per analitzar l'estat del viaducte i per debatre les indemnitzacions pels danys soferts als veïns de la zona. La taula estaria formada per un responsable d'Adif i un representant de l'Ajuntament de Girona.