Detingut un conductor que intentava fugir de la policia llençant-los paquets de haixix

El detingut passarà a disposició judicial els propers dies

Agents dels Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit de Girona van detenir el dia 24 de novembre, a Borrassà (Alt Empordà), un home de 19 anys, de nacionalitat francesa i sense domicili conegut, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública i un altre delicte contra la seguretat del trànsit.
 
Cap a tres quarts de nou del vespre del mateix dia, agents de trànsit del sector de Girona van veure un turisme que circulava sense l’enllumenat posterior connectat i li van fer senyals perquè s’aturés.
 
El conductor va fer cas omís de les indicacions dels mossos i va accelerar el cotxe, efectuant avançaments perillosos. Aquesta conducta va posar en greu perill les altres persones que circulaven per la mateixa via.
 
Els mossos van intentar avançar el cotxe fugitiu però la seva conducció va impedir la maniobra. Mentre l’anaven seguint el conductor els llençava objectes per la finestra.
 
Amb l’ajut d’altres patrulles es va aconseguir aturar el turisme al quilòmetre 26 de l’autopista AP-7, a l’alçada de Borrassà.
 
Una altra patrulla va comprovar que els objectes que havia llençat per la finestra l’esmentat conductor eren peces de haixix. En total hi havia vint-i-vuit peces que en conjunt pesaven uns 2 kilograms. A més, a l’interior del vehicle es va trobar 395 euros en efectiu i 150 francs suïssos.
 
L’home, després de donar negatiu a les proves de drogues i alcohol, va quedar detingut com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública i un altre delicte contra la seguretat del trànsit per conduir temeràriament.
 
El detingut, sense antecedents, passarà a disposició del jutjat d’instrucció de guàrdia de Figueres, quan sigui requerit.