El port de Palamós esdevindrà espai Schengen en els propers mesos

El Congrés dels Diputats ha aprovat la proposició no de llei de Convergència i Unió que ho sol·licitava

El port de Palamós (Baix Empordà) passarà a ser espai Schengen en els propers mesos, després que CiU hagi aconseguit el compromís del PP per aprovar una proposició no de llei que ho demanava.

Concretament, el text demanava revisar els criteris de cost-eficàcia del mapa actual i plantejar per què alguns d'aquests ports, com el de Palamós, no han aconseguit aquesta condició tot i que les dades de la seva activitat els avalen. CiU ha acceptat una esmena del PP en què s'estableix que el Congrés dels Diputats instarà el Govern a agilitar els tràmits i estudis iniciats "per determinar una solució viable del Port de Palamós com a frontera exterior Schengen".

El diputat per Girona i portaveu en matèria d'Exteriors de CiU, Jordi Xuclà, ha volgut destacar que Espanya té en l'actualitat 38 aeroports amb fronteres exteriors i 34 ports amb frontera exterior, unes xifres que si es comparen amb altres països estan molt per sobre de la mitjana.

Amb l'acord aconseguit avui, Palamós podrà incrementar les facilitats perquè sigui possible l'arribada de vaixells i creuers, en una ubicació amb gran potencial turístic que fins ara no comptava amb frontera exterior.

Tot i la crisi, el port de Palamós ha incrementat en un 50% el volum de mercaderies embarcada i desembarcada en els darrers cinc anys. A banda, cada any rep entre 30.000 i 40.000 passatgers procedents de creuers.