CiU i ERC es comprometen al Fossar de les Moreres a votar el 9-N

Rull assegura que l'única decisió sobre el referèndum es prendrà des de Catalunya

CiU i ERC s'han compromès al Fossar de les Moreres a respectar la voluntat del poble català de decidir el seu futur el proper 9 de novembre. El secretari d'organització de CDC, Josep Rull, ha promès que la decisió sobre aquest referèndum no la prendrà "cap Tribunal Constitucional" sinó que "es prendrà des de Catalunya" i "serà la de votar".

El futur candidat d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, creu que "omplint els carrers" durant aquesta Diada tothom sabrà que Catalunya "vol votar". Formant la 'V' comença, a diferència "de fa 300 anys", la "victòria", ha exclamat. En representació d'UCD, Antoni Castellà, també ha avisat que "ningú podrà aturar" la "voluntat d'un poble".

Tant Rull com Bosch i Castellà han rememorat la darrera batalla del setge de Barcelona de 1714. Quan els seus ciutadans van llançar-se a un darrer atac contra les tropes borbòniques, que ja havien superat les muralles, tot i que ja no tenien res a fer-hi. "Homes, dones i nens", ha recordat Rull. "Vells, coixos i cecs", ha destacat Bosch. Per això, en record d'aquella generació, ara ha arribat l'hora de recuperar "a les urnes" allò que "ens van prendre per la força", ha promès el secretari d'organització de CDC.

És un procés "imparable", ha remarcat durant el seu discurs. La majoria de catalans ha "decidit decidir ser lliures" i això "no ho atura cap Tribunal Constitucional ni cap govern espanyol" que tingui "por de la democràcia". La voluntat del poble català "és granítica, sòlida i insubornable". L'únic amo d'aquesta llibertat és "el poble català".

"S'ha especulat molt sobre el 9-N", ha recordat. Però l'única decisió sobre el 9-N "la prendrem des de Catalunya", des de la legalitat emanada d'una llei aprovada per un Parlament legítim, "el de Catalunya". "No ho decidiran des de Madrid". "Ho decidirem nosaltres i decidirem votar el 9 de novembre", s'ha compromès.

El futur alcaldable a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, creu que durant l'Onze de Setembre quedarà clar que els catalans "volen votar". "Omplint els carrers" s'aconseguirà "omplir les urnes el 9 de novembre". "Perquè som diferents, demòcrates, perquè volem que tothom hi participi", ha raonat. "A diferència de fa 300 anys, ara, amb aquesta 'V', comença la nostra victòria, demà comencem a guanyar", ha exclamat.

Antoni Castellà considera que si el govern espanyol impedeix la celebració de la consulta, la comunitat internacional constatarà que l'Estat "no és democràtic", que té por d'assumir la democràcia "en la seva plenitud". Els milers de catalans, per contra, sortint als carrers de la seva capital per la Diada i formant "una 'V' de voluntat", enviaran un missatge oposat. "No hi haurà força que aturi a tot un poble que es vol guanyar la seva llibertat", ha assegurat. "No ens aturaran el 9 de novembre a l'hora de votar", ha promès.