Boada acusa Calzada d'haver fet una política 'irresponsable' que ha abocat Caixa Girona a l'absorció

També ha criticat Enric Vilert per fer una política 'provinciana i de curta durada'

A tant sols quatre dies perquè el Consell d'Administració de Caixa Girona doni el vistiplau al pla d'absorció amb 'La Caixa', Joan Boada ha afegit més llenya al foc al procés. El dirigent ecosocialista no ha tingut pèls a la llengua a l'hora de carregar durament contra l'equip directiu de l'entitat –tant l'actual com l'anterior-, a qui ha acusat de deixar perdre un 'buc insígnia del territori'.

El retret més gran que ha fet Boada ha anat dirigit, però, a l'anterior president de l'entitat, Arcadi Calzada. Joan Boada ha dit que tant ell com el seu equip van gestionar Caixa Girona de manera 'irresponsable', que va portar l'entitat 'a una situació límit amb perill de ser intervinguda' i l'ha abocada a l'absorció.

Al costat d'aquests retrets, el dirigent ecosocialista tampoc s'ha estat de criticar l'actual president de la Diputació, Enric Vilert, en referència a les seves declaracions en contra de la fusió amb Unnim. 'Les decisions encapçalades pel senyor Vilert, que van tenir el suport de CiU i el PSC, són polítiques provincianes i de curta volada que han fet que Caixa Girona sigui absorbida', ha criticat el president d'ICV.

Joan Boada ha lamentat que s'hagi deixat perdre un autèntic 'buc insígnia' de les comarques gironines en matèria econòmica, que en aquest context de crisi era necessari, perquè 'podria haver ajudat les petites i mitjanes empreses a ensortir-se'n'. A més, el president d'ICV ha volgut recordar també que Caixa Girona havia tingut 'pretendents' –en referència a les entitats públiques o a les del Vallès- abans que decantar-se per l'absorció.

'Al final, però, hem acabat essent absorbits; i si això no és política negligent, que m'ho expliquin', ha conclòs Joan Boada.