Josep Vilaplana disputarà la presidència del Col·legi de Metges de Girona a Narcís Bardalet

El candidat és anestesiòleg al Trueta i fa 12 anys que és delegat del sindicat Metges de Catalunya

L'anestesiòleg del Trueta Josep Vilaplana aspirarà a presidir el Col·legi de Metges de Girona. Aquesta tarda, acompanyat per Carme Busquets (cap de la Unitat del Dolor del Clínic de Barcelona) han oficialitzat la seva candidatura. Fins ara, només havia fet el pas el forense i pediatra Narcís Bardalet i, per tant, la presentació d'aquesta segona candidatura garanteix la celebració d'unes eleccions el proper mes de juny. 

Vilaplana ha estat durant 12 anys la cara visible del sindicat Metges de Catalunya a Girona i, per la seva representació sindical, és membre del consell administratiu de l'ICS. Segons ha anunciat, si és escollit deixarà totes aquestes atribucions. Vilaplana compta a la candidatura amb metges i metgesses que treballen tant a la sanitat pública com a la privada. 

L'acompanyen Carme Busquets com a secretària, Pepi Miro (Cap de servei d'Anatomia patològica de la Clínica Girona) com a vicepresidenta, Rafael Fuentes (oncòleg del Trueta) com a vicepresident, Teresa Mir (metgessa de família a Olot) com a tresorera, i els vocals són Carlona Roig (metgessa de família a Caldes de Malavella), Manel Vancells (cap del servei de Cirurgia Ortopèdia i Traumatologia de l'hospital d'Olot), Sílvia Bover (oftalmòloga al Santa Caterina i Clínica Girona), Pablo Benito (resident de neurocirurgia al Trueta) i Albert Molins (neuròleg del Trueta). Tots els membres de la llista aspiren per primer cop a ser membres de la junta del col·legi, a excepció de Sílvia Bover i Albert Molins que actualment ja estan a la junta presidida per Benjamí Pallarés. 

Elogis a l'actual junta

Vilaplana ha volgut destacar la tasca feta per l'actual junta i, especialment, ha donat importància al fet d'haver reformat els estatuts. Un dels principals canvis serà la possibilitat de votar de manera electrònica (usant el pin que tenen tots els metges per a la recepta electrònica) i, per tant, sense haver d'anar físicament al col·legi. Això, segons Vilaplana, permetrà augmentar la participació i que siguin unes eleccions "més democràtiques". A més, també s'ha limitat a dos el nombre màxim de mandats. "Crec que han fet molt bona feina i deixen una institució sanejada", ha manifestat Vilaplana. 

Així mateix, l'aspirant a president ha remarcat que el fet d'haver estat 12 anys en el món sindical i haver treballat per defensar la professió ha de ser un aspecte que vol traslladar al sí del col·legi. "Veurem si això em beneficia o em perjudica", ha apuntat. La candidatura de Vilaplana promet treballar amb honestedat, transparència i professionalitat per estar al costat dels professionals en temps complicats a causa de la crisi. "Volem fer més col·legi i estar a prop dels metges", ha manifestat. 

El termini per presentar candidatures acaba el proper 15 de maig i, segons Vilaplana, no tenen constància que ningú més s'hi vulgui presentar. La campanya electoral s'allargarà del 16 de maig al 15 de juny i les eleccions estan previstes del 16 al 19 de juny.