Narcís Bardalet es presenta a les eleccions del Col·legi de Metges de Girona

El director de l'Institut de Medicina Legal ha fet oficial la seva candidatura

La secretaria del Col·legi Oficial de Metges de Girona (COMG) ha rebut aquest divendres la documentació de la candidatura de l'actual director de l'Institut de Medicina Legal de les comarques gironines, Narcís Bardalet, que opta per primer cop a la presidència. Els comicis es celebraran del 16 al 19 de juny en cas que hi hagi més d'una candidatura. La campanya electoral està prevista des del 19 de maig fins al 15 de juny. De moment, no s'ha presentat cap més candidat però caldrà esperar al 15 de maig quan finalitzi el termini. En cas que no hi hagi cap més junta aspirant es procedirà a proclamar l'única candidatura l'endemà mateix, el 16 de maig.

El conegut pediatre i forense ha presentat la documentació acompanyat del metge Pere Peya, que figura a la junta proposada com a tresorer. La resta de llista es completa amb vuit professionals més de la medicina: Eulàlia de la Cendra, especialista en Medicina interna a l'Hospital Santa Caterina (vicepresidenta); Anna Figueras, metge forense de l'IMLC (secretària); Manel Espinet, director de l'EAP de Roses i del PAC Figueres (vicesecretari). Com a vocals hi ha Alexandra Bonmatí, resident de Ginecologia a l'Hospital Josep Trueta; la directora mèdica de Mediafiatc Girona, Marta Comas; Pblo de Loma-Osorio, especialista en Cardiologia al Trueta i professor associat a la UdG; Maria Josep, especialista en Medicina Familiar i directora de l'EAP de Sant Feliu de Guíxols, i Carles Puig, gerent de l'Hospital d'Olot i ex-director de l'Hospital Josep Trueta.

Bardalet ha destacat la "il·lusió" i representació multidisciplinar dels integrants a la futura junta així com el fet que provenen de diferents punts de la demarcació. "La gent que m'ha fet confiança tenen uns currículums a ressaltar, són gent nova i sense experiència, excepte el doctor Peya que és metge jubilat i jo mateix, que vaig estar de vicepresident fa deu anys", ha explicat a l'ACN.

Preguntat pels motius que l'han portat a presentar candidatura, el director de l'IMLC de Girona respon: "Fa quatre anys em feien pena els enfrontaments i guerres al col·legi; sóc un metge vocacional (...) i estic al tram final de la professió, aviat em jubilaré; crec que podem aportar alguna cosa nova". Bardalet és especialista en Medicina legal i Forense i en Pediatria, així com sots-director de l'IMLC i professor de Medicina Forense a la Universitat de Girona.

De moment, no s'ha presentat cap candidatura però segons Bardalet, es "rumoreja" que se'n pot presentar alguna altra. "Si n'hi ha una altra serà enriquidor per a tothom", subratlla el candidat que recorda que les llistes són obertes i que els col·legiats podran escollir de les diferents candidatures els cinc vocals que formaran part de la junta de govern.

Actualment la presidència del col·legi està a mans de Benjamí Pallarés que ha renunciat a presentar-se de nou.