El secretari del PSC a Girona demana als socialistes que no aprovin mocions com la de Port de la Selva

Casassa també ha apuntat que la picabaralla sobre el lema del 10-J els ha provocat 'desgast'

El regidor socialista de l'Ajuntament de Port de la Selva, Xavier Barneda, no ha estat castigat per part del partit després de donar suport a la moció que declarava el municipi 'exclòs moralment' de la Constitució Espanyola. En contrapartida, aquest matí el secretari de Política Municipal a les comarques gironines del PSC, Narcís Casassa, ha demanat a tots els regidors socialistes que no donin suport a més mocions d'aquest tipus, ja que considera que no 'integren a tota la ciutadania'. Pel secretari, la decisió del consistori altempordanès respon a la dinàmica del municipi però 'nosaltres no compartim la decisió del regidor i li vam traslladar'.

Casassa ha dit que el que cal és 'consensuar mocions en la línia del que hem plantejat nosaltres que penso que tampoc s'allunya del que han subscrit altres institucions a les comarques de Girona. Sobretot que siguin mocions que convidin a la unanimitat, a una posició comuna i que sigui integradora de tota la ciutadania', ha asseverat.

Desgast polític

Dl responsable de Política Municipal també ha reconegut que la polèmica sobre com encapçalar la manifestació del dissabte ha comportat un 'desgast' i que degut a això els ciutadans perquè 'no saben gaire bé a què atenir-se'. Casassa ha demanat 'seny' a totes les parts implicades en la polèmica hores abans que s'hagi arribat a un acord per tal que el lema escollit per Òmnium i també una senyera estiguin al davant de la manifestació en una pancarta partida.

Finalment, els alcaldes socialistes han volgut fer un acte conjunt hores abans de la manifestació . Durant la compareixença, Casassa ha llegit un manifest de rebuig a la sentència del Tribunal Constitucional. En el text es recull la voluntat de defensar 'més que mai' l'autogovern de Catalunya i defensar que l'Estatut n'és l'expressió màxima'.

'Volem expressar la nostra decepció i indignació per un procés i una sentència que mai no s'hauria d'haver produït', ha afirmat Casassa que ha reiterat 'el malestar' envers el Tribunal Constitucional per considerar-lo 'desacreditat i moralment deslegitimat'.