CiU i PSC no castigaran als portaveus que van donar suport a la moció de Port de la Selva

Genís Pinart i Xavier Barneda van declarar el municipi 'moralment exclòs de la Constitució Espanyola'

Les reaccions entre CiU i PSC a la moció aprovada dilluns a Port de la Selva varia entre amdues formacions polítiques. Per una banda, el secretari d'organització del PSC, Esteve Pujol, assegura que comparteixen que el TC és un organisme 'desligitimat' i que 'cal tornar a Catalunya tot el que s'ha retallat' però, en canvi, troba que la moció és 'poc ajustada a la realitat, que no ajuda a avançar i que el que ara convé és unitat de partits polítics i societat civil'.

'El PSC no comparteix aquesta declaració en el sentit que la trobem poc ajustada  a la realitat i políticament tampoc el que necessita Catalunya no són declaracions d'aquest tipus sinó propostes que ens facin avançar i que siguin unitàries pel conjunt de la classe política i els partits de Catalunya. Però no solament això, també de la societat civil i el poble de Catalunya', va dir Pujol en declaracions a Cadena Ser.

El president de Convergència i Unió a les comarques de Girona, Eudald Casadesús, confessa que la moció l'ha agafat a 'contrapeu' i no descarta que hi puguin haver noves rèpliques com de fet ja han tingut lloc a Vilanova i la Geltrú. En tot cas apunta que 'no ho promouen' com sí que promouen l'assistència a la manifestació del 10 de juliol però destaca que el text de la moció és 'impecable i el pensament lliure'.

'No m'estranya que davant la situació que es viu hi hagi reaccions de tota mena de l'àmbit municipal. Crec que el pensament de la gent és lliure i no s'hi pot actuar, a més, ells no diuen que surtin de la Constitució sinó que ho fan moralment. Des d'aquest punt a vista no hi ha res a dir', ha comentat el convergent.

Ni des de CiU ni PSC pensen doncs donar un toc d'atenció als dos caps de llista de Port de la Selva ja que asseguren que respecten l'autoritat i la independència municipal.