Barneda: 'Si el PSC em demana que plegui presentaré la dimissió demà mateix'

El socialista va donar suport a la moció aprovada a Port de la Selva que situa el municipi 'exclòs moralment de la Constitució'

Xavier Barneda, portaveu del grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Port de la Selva ha assegurat que ningú del partit li ha retret que donés suport a la moció presentada per l'equip de govern presidit per Genís Pinart (CiU) la qual situa al municipi 'moralment exclòs' de la Constitució Espanyola. En tot cas, el socialista ha assegurat que 'si el partit considera que he de plegar, demà mateix presentaré la meva dimissió', ha dit. El regidor a l'oposició ha volgut restar importància al text aprovat catalogant-lo de ser una simple declaració d'intencions, ja que tots els grups municipals consideren que 'des de Madrid s'ha retallat molt l'Estatut'. En aquest sentit, Barneda ha volgut deixar clar que el municipi seguirà aplicant  en tot moment la Constitució tal i com manen les lleis.

D'altra banda el socialista ha contestat a les paraules de Ciutadans (C's) que ahir van acusar a Barneda i Pinart de fer una 'crida a la rebel·lió contra la democràcia'. Amb tot, el regidor a l'oposició considera que 'no hem iniciat cap rebel·lió, aquesta és una paraula molt forta. Simplement el que volen és ficar més llenya al foc', ha dit Barneda qui ha afegit que 'Port de la Selva és un municipi molt petit i no serem nosaltres qui aixequem cap rebel·lió'.