Detenen el conductor que ha provocat l'accident mortal de Bordils perquè conduïa begut

L'home va agafar el volant amb una taxa d'alcoholèmia de 09,5 mg/l

Els Mossos d'Esquadra han detingut el conductor del cotxe que aquesta passada nit ha provocat l'accident mortal de Bordils (Gironès) on ha perdut la vida un motorista. L'home, un romanès de 35 anys, havia agafat el volant begut.

De fet, quan els agents li van fer la prova, gairebé va quadruplicar el límit permès (l'etilòmetre va marcar 0,95 mg/l). El conductor, a qui s'imputa un delicte contra la seguretat en el trànsit i un altre d'homicidi imprudent, va girar de cop a l'esquerra quan circulava per la C-66 i va entravessar-se enmig del carril on circulava la moto.

Els dos vehicles van xocar, el motorista va anar per terra i el cotxe que venia darrere seu no el va poder esquivar i el va atropellar.

L'accident mortal ha tingut lloc poc després de les onze de la nit. El detingut, un romanès de 35 anys sense domicili conegut, circulava amb un Peugeot 206 per la C-66 en sentit Girona. Quan creuava Bordils, a l'alçada del quilòmetre 25,3 l'home ha fet un gir a l'esquerra, per on aleshores circulava el motorista. El cotxe ha tallat la trajectòria de la moto, una Honda CBR 900, que ha impactat contra el lateral del Peugeot.

El motorista, un home de 40 anys veí de la Bisbal d'Empordà, ha caigut enmig de la calçada. Ha estat aleshores quan un altre cotxe que també circulava en sentit sud, un Opel Zafira, no ha pogut esquivar-lo i l'ha atropellat. El motorista, Jorge José D.G., ha mort pràcticament a l'acte.

Fins al lloc dels fets s'hi han desplaçat tres patrulles dels Mossos d'Esquadra, una dotació dels Bombers i dues ambulàncies del SEM. El sinistre ha obligat a donar pas alternatiu per la C-66 durant més d'una hora, fins a un quart d'una de la matinada (cosa que ha provocat retencions en els dos sentits).

Els agents que s'han desplaçat fins al lloc han fet la prova d'alcoholèmia al conductor del Peugeot 206, que ha resultat il·lès. I el resultat de l'etilòmetre no ha deixat cap mena de dubte. El romanès havia agafat el volant begut, amb una taxa que gairebé quadruplicava el límit permès (ha marcat 0,95 mg/l quan el límit és de 0,25 mg/l).

Per tot això, els mossos l'han detingut per un delicte contra la seguretat en el trànsit i per un segon d'homicidi imprudent. El conductor s'enfronta ara a una condemna penal i a una retirada del carnet de conduir que pot durar anys.