Llanos de Luna porta l’Ajuntament de Porqueres al jutjat per no penjar la bandera espanyola

La delegada del Govern ja ha denunciat 192 consistoris

La delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna ha interposat un recurs contenciós administratiu contra l’ajuntament de Porqueres (Pla de l'Estany) perquè posi la bandera espanyola a l’exterior del consistori.  
 
L’alcalde del municipi, Salvador Ros, ha explicat que "aquesta és una ofensiva del govern espanyol envers els ajuntaments catalans", i que l’objectiu és fer constar que "l’executiu espanyol és qui mana i qui porta la veu cantant". "No acatarem i ens hi oposarem tot delegant la defensa als serveis jurídics de l’ACM’", ha reblat.
 
Ros ha criticat que Llanos de Luna es dediqui a destinar "milers d’euros i feina innecessària" en posar contenciosos als ajuntaments per aquest motiu.
 
La delegada del Govern espanyol a Catalunya va acabar l’any 2013 amb 192 ajuntaments sobiranistes denunciats. D’aquests 194, 75 han estat portat als tribunals per impulsar la sobirania fiscal; 61 per no penjar la bandera espanyola; 42 per declarar-se “territori català lliure i sobirà”; 14 per pagar la quota anual de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI); un per cedir un local a l’AMI i, finalment, la contractació de trens per l’Onze de Setembre de 2012.