Els Bombers confien controlar el foc de les Gavarres les properes hores

Un Bomber ha resultat ferit durant la matinada al caure per un desnivell

(Actualitzat 10:57h)

Els Bombers de la Generalitat continuen treballant en l’incendi forestal del Baix Empordà per acabar de tancar tot el perímetre que encara està inestable en alguns punts. Durant la nit, hi han hagut alguns focus secundaris, però no s’ha complicat la situació de l’incendi. S'espera que en les properes hores aconsegueixin controlar completament les flames.
 
Aquesta matinada, durant les tasques d’extinció, un Bomber ha patit una contusió toràcica a causa d’una caiguda per un desnivell d’uns dos metres d’alçada. El bomber ha estat atès i evacuat pel personal del Grup d’Emergències Mèdiques (GEM) a l’Hospital de Palamós, on es troba en observació en aquests moments.
 
En les tasques d’extinció han estat treballant durant tota la nit amb una seixantena de dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat i està previst que, tan bon punt claregi, ja s’incorporin els mitjans aeris (dos helicòpters bombarders, dos avions de vigilància i atac, dos hidroavions del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente i un helicòpter de comandament).
 
D’altra banda, continuen desallotjades com a mesura preventiva les persones de Puig Cargol i d’algun mas aïllat. Cal dir, però, que el centre habilitat a Palamós no ha acollit a cap persona durant la nit.
 
Així mateix, remarcar que en el dispositiu d’extinció també continuen treballant efectius de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) de la zona, agents dels  Mossos d’Esquadra, de les Policies Locals, del Cos d’Agents Rurals, de Protecció Civil, del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i de la Creu Roja, entre altres.

Cua sota control

Els Bombers centren els esforços en estabilitzar el flanc dret de l'incendi del Baix Empordà, que des d'ahir ha afectat una àrea que s'estén entre les 300 i les 350 hectàrees. El delegat d'Interior a Girona, Albert Ballesta, ha explicat que la cua del foc ja es troba "sota control", però que a la zona calenta, situada a Calonge, les flames afecten una part del massís de les Gavarres on hi ha "un fort pendent" i cremen generant focus secundaris.

En aquests moments, hi ha 54 dotacions dels Bombers sobre terreny i ja s'han incorporat els mitjans aeris. Al llarg del matí, el Ministeri enviarà un tercer hidroavió per fer el relleu, que s'espera incorporar a les tasques d'extinció pels volts de les onze.

El bomber ferit, donat d'alta

D'altra banda, el bomber ferit amb una contusió toràcica durant les tasques d'extinció, i que ha hagut de ser evacuat a l'Hospital de Palamós, ja ha estat donat d'alta.

Aquest matí, els Mossos d'Esquadra també han habilitat una via d'accés a la fàbrica Hutchinson de Palamós, que té l'entrada per la carretera que dóna al Puig Cargol de Calonge (i on no s'hi pot passar a causa de l'incendi). A hores d'ara, però, cap carretera principal està tallada a conseqüència de les flames.

Els veïns d'aquesta urbanització de Calonge, la del Puig Cargol, continuen desallotjats, així com també els de cases i masies aïllades. Tots ells, però, es troben a casa d'amics i familiars. El centre per acollir-los habilitat a Palamós, al local conegut com 'La nau dels 50 metres', es manté obert tot i que ningú hi ha passat la nit.