El consell comarcal gestionarà el Boli Blau de Banyoles

L'empresa adjudicatària en va renunciar al servei

El Consell Comarcal del Pla de l'Estany, amb personal propi de adscrit a l'àrea de Benestar Social, es farà càrrec del servei socioeducatiu del Boli Blau, que dóna suport educatiu a nens de 6 a 12 anys del barri de la Farga. Aquest centre va canviar d'empresa adjudicatària al desembre però ara els responsables del servei han renunciat a fer-se'n càrrec. Per això, el consell ha decidit gestionar-lo directament.

Amb aquesta decisió, el consell comarcal assegura que vol "posar punt final" al conjunt d'incidències produïdes en les darreres setmanes i que han impedit fins a dia d'avui la represa de les activitats del al centre. "La solució adoptada es considera, en aquests moments, la més viable per tal de garantir el manteniment del projecte", recull el consell comarcal en un comunicat.

El centre ha estat envoltat de polèmica per l'acomiadament d'una treballadora que va ser, juntament amb d'altres companys, qui va destapar els presumptes abusos sexuals per part de l'extresorer de la Creu Roja. Segons els companys de la treballadora, ha estat acomiadada de forma "injusta" quan es podria haver optat per haver subrogat el seu contracte quan va entrar la nova empresa adjudicatària.

El servei es prestarà en un nou local adquirit per l'Ajuntament de Banyoles, annex al centre cívic de la Farga. El consell també ha aclarit que, d'acord amb els informes jurídics, la renúncia que s'ha produït no implica cap obligació legal amb les tres empreses que en el seu moment es van presentar a la nova adjudicació. Tampoc s'ha de subrogar el personal adscrit anteriorment al servei per l'anterior societat privada que se'n feia càrrec.