Un centenar de persones demanen la reobertura del 'Boli Blau'

També reclamen la readmissió d'una treballadora

Un centenar de persones s'han manifestat aquest dissabte pels carrers de Banyoles per reclamar la reobertura del centre 'Boli Blau' i la readmissió d'una de les seves treballadores, la Sílvia Simoes. L'acte reivindicatiu, organitzat pel col·lectiu d'Amics i Amigues del Boli Blau, ha recorregut diversos carrers cèntrics de la capital del Pla de l'Estany fins arribar davant de l'ajuntament i de la seu dels Serveis Socials.

Els manifestants asseguren que Simoes va ser acomiadada perquè va destapar, conjuntament amb altres companys, el cas de presumptes abusos sexuals comesos per l'extresorer de Creu Roja, Joaquim Homs. L'entitat assegura que continuarà les mobilitzacions. La manifestació ha començat davant la seu de l'equipament socioeducatiu, el 'Boli Blau' i, durant una hora, ha recorregut diversos carres de Banyoles fins arribar davant de l'ajuntament de la ciutat i de la seu de Serveis Socials. Aquest acte reivindicatiu és la primera acció d'una campanya que el col·lectiu té previst portar a terme fins que s'assoleixin les seves demandes. L'entitat exigeix que es reobri el 'Boli Blau' i que una de les seves treballadores que va prestar servei a l'empresa durant nou anys sigui readmesa.

Des de l'entitat, un dels membres del col·lectiu, Joan Fugaroles ha explicat que la treballadora Sílvia Simoes va ser acomiadada de forma "injusta i injustificada" i que el seu contracte hauria d'haver estat subrogat per la nova empresa responsable del servei. "La Sílvia ha patit represàlies perquè ella, cinc educadors, i tres nois van denunciar i destapar el cas de presumptes abusos sexuals que realitzava l'expresident de Creu Roja", ha assenyalat. En aquest sentit, Fugaroles ha explicat que el consistori banyolí està "fent pressions" perquè la treballadora acomiadada no pugui retornar al seu lloc de feina. Des de l'associació han explicat que, fins el passat setembre, el 'Boli Blau' estava gestionat per l'empresa Sotrac, però ara ha passat a mans d'una altra empresa, després que l'Ajuntament de Banyoles i el Consell Comarcal hagin convocat un nou concurs.

L'Assemblea de Treballadors i Treballadores d'Acció Social, ASSACS, va denunciar fa unes setmanes que aquest canvi ha estat un "mecanisme legal" per propiciar l'acomiadament de la treballadora afectada. En aquest sentit, Fugaroles, ha explicat que el consistori i el Consell Comarcal, que inicialment s'havien desentès de qualsevol responsabilitat, ara admeten que potser no s'han fet les coses correctament. "També tenim constància que entitats de Banyoles, ciutadans i nens han estat pressionats des del consistori perquè no assistissin a la manifestació, per això estem molt satisfets del gran nombre de persones que s'han reunit", ha comentat Fugaroles.

Davant d'aquesta situació, l'entitat ja ha anunciat que "no pararan" fins que aconsegueixin els seus objectius. "Continuarem fent accions fins que es normalitzi la situació, fins que el 'Boli Blau' torni a obrir portes i la Sílvia sigui readmesa", ha insistit el membre de l'associació. De moment, l'entitat ja es planteja realitzar les tasques que es portaven a terme des del centre educatiu en espais públics per "visibilitzar el problema". Paral·lelament, l'entitat està realitzant una recollida de signatures en suport a les seves demandes. "De moment ja tenim unes 400 signatures i tenim previst fer més accions tot i que no volem anunciar-les perquè cal acabar-les de consensuar i concretar", ha explicat.