Tots els festivals de Girona, en una sola guia

L'ajuntament edita 50.000 exemplars on es dóna informació sobre setze esdeveniments

Aquest matí s'ha presentat la segona edició de la guia que recull els festivals que es fan a la ciutat i als quals l'ajuntament hi participa o hi dóna suport. A l'edició de l'any passat s'incloïen nou festivals -ja que només s'hi van afegir els festivals musicals- i aquest any creix fins als setze gràcies a noves col·laboracions i noves cites de temàtiques diverses. 

En concret, la guia inclou informació sobre vuit festivals de música, dos d'arts escèniques, dos d'arts audiovisuals, tres amb un concepte multidisciplinari i un de lletres. Es tracta del nou festival de literatura fantàstica MOT que es farà, conjuntament amb Olot, a l'abril. "Gràcies a l'esforç coordinat dels diferents agents públics, privats i d'entitats de la ciutat en poc temps Girona s'ha posicionat i s'ha projectat com a capital cultural del país", ha manifestat l'alcalde, Carles Puigdemont.

La programació de festivals d'aquest 2014 arrencarà motors aquest dijous amb la inauguració del setè Festival d'Art Independent Pepe Sales i aquest cap de setmana amb la setena temporada musical del festival Ibercamera. El Black Music Festival completarà el calendari cultural del primer trimestre de l'any. El Festival Strenes, el Festival de Literatura Olot-Girona (MOT), el Festival In-Somni, el Girona A Capella Festival, la 8a Mostra Inund'art o el Festival Milestone Project seran els protagonistes culturals de la primavera del 2014.

L'arribada de l'estiu vindrà acompanyada de propostes diverses i per a tots els públics, com el festival Nits de Clàssica, el Festival de Cinema de Girona, el Festival de Guitarra de Girona o el FITAG. A la recta final de l'any, la música, el cinema i el teatre es donaran cita als Festival de Jazz de Girona, l'Acocollona't o una nova edició de Temporada Alta.

"No només és una guia on podem veure la potencialitat que té Girona sinó que també és una expressió de voluntat política per reforçar-la com a capital cultural", ha destacat l'alcalde, que considera que les noves apostes per cites com l'Strenes o les Nits de Clàssica s'han convertit en una "oferta consolidada" en poc temps.

Girona edita 50.000 guies fent un "important esforç de comunicació", segons reconeix l'alcalde. Aquest cap de setmana es farà una important difusió a través de la premsa gironina i també aprofitant que se celebra la cita turística 'Girona 10'. "No només volem donar a conèixer a la gent de casa tota l'oferta sinó també a tots els visitants que cada vegada en major nombre venen a la ciutat", ha detallat.