Un robot submarí busca al Cap de Creus els dos ocupants de l'ultralleuger

S'han trobat restes de l'avioneta a 86 metres de fondària

Un robot submarí de la Fundació Argo Maris rastreja des de quarts de deu del matí d'aquest dijous el fons on ahir un pesquer que feinejava pel cap de Creus va localitzar les restes de l'ultralleuger desaparegut el 22 de desembre. Efectius de Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Civil i Salvament Marítim treballen conjuntament en el dispositiu per intentar localitzar les restes dels dos ocupants que anaven a l'avioneta per posteriorment recuperar-les.

Ahir a la tarda el robot ja va prendre imatges de la zona, a un quilòmetre del cap Norfeu i a uns 86 metres de fondària. "De moment no s'ha trobat cap resta humana ni tampoc la cabina", explica el sotscap de la comissaria de mossos de Roses, Josep Ruiz. La boira de primera hora del matí ha endarrerit el dispositiu de recerca però cap a dos quarts de deu l'embarcació Bon Pigall de la Fundació Argo Maris, equipada amb un robot submarí, ha pogut sortir mar endins fins arribar a la zona on el pesquer va localitzar les restes de l'avioneta. La barca pesquera, de nom Font de Caba, va agafar part del fusellatge de l'ultralleuger mentre feinejava i va donar l'avís. Es trobava pescant al cap de Creus, a un quilòmetre del cap Norfeu i a uns 86 metres de profunditat.

És precisament aquesta zona on es concentra el dispositiu de recerca i on hi treballen conjuntament Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Civil i Salvament Marítim. Segons explica el sotscap de la comissaria de mossos de Roses, Josep Ruiz, la prioritat és intentar localitzar les restes dels dos ocupants per poder recuperar els cossos. Ahir a la tarda, ja es va fer un primer rastreig amb el robot subaquàtic però la falta de llum va obligar a suspendre l'operatiu. "De moment no s'ha trobat ni la cabina ni cap resta humana", explicava aquest matí des del port esportiu de Roses, des d'on ha sortit l'embarcació Bon Pigall i la de Salvament Marítim.

Un cop s'hagi rastrejat la zona amb la càmera, en un radi d'uns 300 metres, es procedirà a analitzar el material i es decidirà quines accions cal emprendre en cas que la recerca hagi permès localitzar els cossos.

L'ultralleuger va enlairar-se de l'aeròdrom de Pals el 22 de desembre amb una instructora de vol i un alumne a bord. L'aparell havia de retornar a les cinc de la tarda però no ho va fer i, a partir d'aquí, es va posar en marxa un operatiu per trobar l'ultralleuger i conèixer en quin estat estaven els dos ocupants, una instructora de vol i un alumne.