Investiguen si unes restes que ha trobat un pesquer a Roses corresponen a l'ultralleuger

La barca ha recuperat una estructura d'un avió petit de color vermell

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil han obert una investigació per esbrinar si unes restes que ha arrossegat una embarcació pesquera de Roses corresponen a l'ultralleuger desaparegut el passat 22 de desembre a Pals. La xarxa del vaixell ha atrapat una estructura d'un avió petit però, amb el pes de l'objecte, ha trencat la xarxa i ha tornat a caure al fons del mar.

Tot i això, el pescador ha pogut atrapar-ne un tros, de color vermell. Els fets han passat a la una de la tarda a una zona a 0,7 milles de la costa, a davant de Cap Norfeu, on la profunditat és entre 70 i 90 metres. Efectius dels dos cossos ja treballen a la zona per intentar trobar l'estructura.

Un pesquer de la flota d'arrossegament de Roses que aquest dimecres feinejava per aigües pròximes a Cap Norfeu ha agafat amb la xarxa una estructura que podria correspondre a l'ultralleuger. El pescador ha explicat que ha arribat a veure l'aparell, que tenia forma d'avió petit, però que com pesava tant li ha trencat la xarxa i ha tornat a caure a l'aigua. L'home, però, ha tingut temps a agafar una part de l'estructura, de color vermell.


Els fets han passat cap a la una de la tarda, al davant de Cap Norfeu, a 0,7 milles de la costa. Allà, la profunditat és d'entre 70 i 90 metres. Després de la troballa del pescador, els Mossos d'Esquadra s'han desplaçat primer a la confraria de pescadors de Roses per obtenir més informació. Després, juntament amb la Guàrdia Civil i amb l'equipament que ha posat a disposició de la investigació la família, han anat mar endins per començar a pentinar la zona per veure si poden localitzar l'objecte. Ja tenen localitzada la zona on el pescador hauria fet la troballa, amb un radi de 300 metres. Les tasques continuaran demà amb la llum del dia.

L'ultralleuger va enlairar-se de l'aeròdrom de Pals diumenge 22 de gener al migdia amb una instructora de vol i un alumne a bord. L'aparell havia de retornar a les cinc de la tarda però no ho va fer i, a partir d'aquí, es va posar en marxa un operatiu per trobar l'ultralleuger i conèixer en quin estat estaven els dos ocupants, una instructora de vol i un alumne.