Continua sense èxit la recerca de l'ultralleuger desaparegut

Mitjans aeris, navals i terrestres l'han buscat al llarg d'avui

Bombers, Mossos d'Esquadra, Salvament Marítim i el Servei Aeri de Rescat (SAR) continuen treballant en la recerca d'un ultralleuger que va desaparèixer aquest diumenge passat, 22 de desembre, després d'enlairar-se des de l'aeròdrom de Pals (Baix Empordà). Hi viatjaven una monitora i el seu alumne.

El dispositiu de recerca d'aquest dimecres s'ha hagut d'adaptar a les condicions meteorològiques, atès l'avís de mala mar i fortes ratxes de vent alertat per Protecció Civil. Mitjans aeris i navals han fet batudes per la franja interior i exterior de la costa, i patrulles dels Mossos i dels Agents Rurals han fet recerca terrestre. De moment les recerques no han donat fruits. Després d'una reunió de coordinació aquest dimecres al matí s'ha establert el nou dispositiu de recerca, condicionat a l'alerta de fortes ratxes de vent i de mal estat de la mar que ha emès Protecció Civil.

L'helicòpter del SAR i les embarcacions de Salvament Marítim han fet una batuda per la franja exterior i interior de la costa. Dues patrulles del cos dels Mossos d'Esquadra i una del cos d'Agents Rurals han fet la recerca per terra. Mentrestant, l'helicòpter amb efectius dels GRAE (Grup d'Actuacions Especials) i una unitat dels GRAE subaquàtics dels Bombers de la Generalitat, la unitat subaquàtica dels Mossos d'Esquadra, i efectius dels GEAS (Grups Especials d'Activitats Subaquàtiques) de la Guàrdia Civil, s'han mantingut a l'espera condicionats per la meteorologia per si apareixien nous indicis, que de moment no han arribat. Aquest dimart el SAR amb un avió i Salvament Marítim amb les seves embarcacions van rastrejar la part del mar.

A la costa, van ser els Bombers els que van fer la recerca amb l'helicòpter la part nord de l'Estartit i els Mossos d'Esquadra, amb l'helicòpter també, la part sud. Paral·lelament, els grups subaquàtics de Bombers i de Mossos amb les seves embarcacions van buscar per la zona de costa. L'ultralleuger desaparegut es va enlairar diumenge a les dotze del migdia des de l'aeròdrom de Pals.

A bord hi viatjaven una monitora, de 48 anys i veïna de Torroella de Montgrí, i un alumne, de 43 anys i veí de Barcelona. L'ultralleuger, que no va informar de la seva ruta, havia de tornar a les cinc de la tarda, però no ho va fer. Va ser aleshores quan se'n va denunciar la desaparició i es va activar el dispositiu de recerca.