El comissari dels mossos a Girona promet resoldre el crim de l'empresari Jordi Comas

Se celebra el primer aniversari de la mort de l'antic president de la Foeg

El cap de la Regió Policial de Girona, el comissari Joaquim Belenguer, ha assegurat que la investigació sobre l'assassinat de l'empresari Jordi Comas continua essent una prioritat. "Continuarem treballant-hi amb força i empenta i no pararem fins a resoldre el tema", ha declarat Belenguer. Precisament, aquest dilluns fa un any que l'antic president de la patronal Foeg va morir durant un assalt violent al seu domicili de Platja d'Aro (Baix Empordà). Per recordar-lo, més de 250 persones han assistit a una missa d'homenatge que s'ha fet a la catedral de Girona.

La seva vídua, Carme Hospital, ha volgut recordar l'afecte que el seu marit aixecava entre tots aquells qui el coneixien. La mort de l'empresari Jordi Comas va sacsejar les comarques gironines ara fa un any. Tres encaputxats van irrompre al vespre al seu domicili, una casa situada al carrer Nostra Senyora del Carme de Platja d'Aro, que dóna també al passeig marítim. Els lladres van sorprendre Comas al sofà i, durant l'assalt violent, el van ofegar. A més, també van lligar i emmordassar la seva dona i es van emportar joies i diners del domicili.

Avui, un any després dels fets, els Mossos d'Esquadra encara treballen per identificar els autors del crim. De fet, aquest cas s'ha convertit en una autèntica prioritat per al cos, perquè va suposar una radicalització de la violència en l'onada d'assalts que periòdicament registren les comarques gironines.

"Mantinc intacta la confiança en el grup d'investigació; hem de perseverar, continuarem treballant amb força i empenta i no pararem fins a resoldre l'afer", ha assegurat Joaquim Belenguer. I ha afegit: "Quan hi ha un homicidi, no deixem de treballar mai; no deixarem de fer-ho, i menys encara en aquest cas, per la importància i les afectacions que ha tingut".

Precisament, el director territorial d'Interior, Albert Ballesta, ha recordat que hi ha investigacions policials que volen temps. I com a exemple, ha posat les set detencions que es van fer la setmana passada contra els autors dels atacs que va patir el macroprostíbul 'Paradise' de la Jonquera (Alt Empordà) a finals de l'any passat. El més greu, la col·locació d'un cotxe bomba davant el bordell.

Missa en record a Jordi Comas

Per homenatjar la figura de l'empresari desaparegut, 250 persones (entre familiars, amics, empresaris i polítics) s'han aplegat aquest migdia a la catedral de Girona, on s'ha fet una missa en record de Jordi Comas. Durant l'homilia, s'ha recordat "el treball intens i generós" que l'empresari va fer i el seu "esforç de servei" envers els altres.

La seva vídua, Carme Hospital, al final de la missa ha volgut tenir unes paraules d'agraïment per a tots els assistents i de record cap al seu marit. "Us puc ben assegurar que, ara fa un any, no m'hauria pogut imaginar que la seva absència generés tantes i tantes mostres d'afecte", ha dit Hospital.

La vídua de Jordi Comas també ha agraït a tothom qui ha volgut recordar Jordi Comas "des de la fe que el professava i practicava". I ha afegit: "La mateixa fe que em fa creure que, un dia o altre, reprendrem junts el camí". Per tancar la missa, Carme Hospital ha llegit l'oració al Crist de la Tramuntana del poeta empordanès Carles Fages de Climent.