Jordi Comas va morir per asfíxia durant l'assalt

L'examen forense esborra la possibilitat que Jordi Comas patís un infart i determina que els tres assaltants van cometre un crim

L'autòpsia al cadàver de l'empresari hoteler s'ha fet aquest matí a la seu de l'Institut de Medicina Legal de Girona (IMLG). Els forenses es movien entre dues hipòtesis a l'hora de determinar de quina manera va morir Jordi Comas.

La primera era que el president de la FOEG hagués patit un infart durant l'assalt violent, arran de l'espant que li van provocar els tres assaltants que van irrompre al seu habitatge. La segona era que Comas hagués mort per asfíxia, perquè els lladres li van tapar les vies respiratòries (amb una mordassa o bé amb coixins).

L'informe forense, però, no deixa lloc per al dubte. L'autòpsia conclou que la causa de la mort de l'empresari va ser per un mecanisme d'asfíxia, que li va privar l'entrada d'oxigen al cos i li va provocar una aturada cardiorespiratòria.

L'autòpsia esborra, doncs, la possibilitat que la mort fos a conseqüència d'un infart i determina que els tres assaltants van cometre un crim. D'aquesta manera, en cas que se'ls enxampi, allò més probable és que els lladres s'enfrontin a una condemna per homicidi (que es mou en una forquilla d'entre deu i quinze anys de presó) a més de la resta de càrrecs que se'ls imputin, com robatori amb violència i lesions.

A més de determinar la causa de la mort, els forenses també han extret mostres de teixits del cos de Jordi Comas. Ara, aquestes s'enviaran a analitzar al laboratori per corroborar la causa de la mort.

Assalt violent a Platja d'Aro

L'empresari hoteler i president de la patronal FOEG va morir aquest diumenge al vespre. Jordi Comas estava a casa seva, situada a primera línia de mar de Platja d'Aro, quan els tres assaltants van irrompre a l'habitatge. Els lladres van lligar la seva dona i van acabar amb la vida de l'empresari. Després, van endur-se joies i altres objectes de valor de la casa.

Aquesta no era la primera vegada que intentaven robar a l'habitatge. De fet, a finals d'octubre, l'empresari va patir un intent de robatori i, arran d'això, havia decidit reforçar les mesures de seguretat (instal·lant sistemes de vigilància al jardí). Els Mossos d'Esquadra investiguen ara si, en aquella ocasió, els lladres eren els mateixos que diumenge van cometre l'assalt violent.

El funeral per Jordi Comas es farà demà a les quatre de la tarda. La cerimònia se celebrarà al Palau d'Esports i Congressos de Platja d'Aro, en comptes de l'església de Santa Maria, com es preveia inicialment. La previsió d'una assistència multitudinària de ciutadans, amics i autoritats ha fet que la família i l'Ajuntament hagin decidit el canvi d'espai per al funeral.