Consternació en el món empresarial gironí per la mort del president de FOEG

"Era un empresari les 24 hores i un gran lluitador", assenyalava aquest matí el president de la Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols

Des de FOEG, s'està preparant un comunicat de condol. Aquest matí a primera hora els seus representants reconeixien sentir-se "superats" pel tràgic succés que encara no s'acabaven de creure. El telèfon i les mostres de condol han arribat des de primera hora.

Comas era una persona molt coneguda i apreciada en el món empresarial, per la seva implicació i compromís, tal com recordava aquest matí el president de la Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols, Joan Puig. "És una pèrdua molt important no només a nivell empresarial sinó també per a tota la demarcació", assenyalava Puig, alhora que subratllava la seva capacitat de negociar i "desencallar coses". "Sempre estava a primera fila per exigir a les administracions que les coses anessin millor", afegeix.

Per la seva banda, el president de PIMEC, Iñaqui Frade, també ha volgut dedicar-li unes paraules de record. "És una de les persones més afables i més agradables i negociadores de Girona, una persona positiva en tots els aspectes; mai ha tingut una mala paraula i sempre estava per donar solució a qualsevol problema", ha declarat aquest matí poc després de conèixer la notícia.

Des del sector turístic gironí també hi ha hagut reaccions. El president de l'Associació d'Hostaleria de Girona-Radial, Xavier Nicolazzi, lamentava la seva pèrdua tot dient que "és un cop molt fort" per al sector i el món empresarial.

El president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, ha mostrat també el seu condol a la família i ha reconegut sentir-se "colpit" per la notícia. També ha dit que és una "pèrdua" important pel món empresarial però també per la societat civil en general, ja que "es preocupava de tot des de l'empresa i també de tots els racons de la societat", ha dit.

Des del món sindical, la notícia també s'ha rebut amb molta consternació. La secretària general d'UGT les comarques gironines, Dolors Bassa, l'ha recordat com a una persona "molt afable" i "cordial", que no havia tingut mal una mala paraula amb aquells que tenien "idees diferents" a les seves i una figura molt important a les comarques gironines.

President de la FOEG des del 2009

L'empresari hoteler Jordi Comas va accedir a la presidència de la patronal l'any 2009, després de la mort sobtada de l'anterior president, Joan Fausto Martí. Comas era el sisè president de la federació i a principis de novembre del 2010, les eleccions el van tornar a ratificar en el càrrec.

Comas també era vicepresident de la Federació d'Hostaleria de Girona, vicepresident de la Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols, vicepresident de la Unió d'Empresaris d'Hostaleria de la Costa Brava Centre. També havia ocupat la presidència de l'Skal Club d'Espanya i, actualment, n'era vicepresident. El desembre del 2010, va passar a formar part de la Junta Directiva de la patronal espanyola CEOE. Comas té diferents negocis vinculats al turisme i la restauració al Baix Empordà. A Platja d'Aro, entre d'altres, és propietari de l'històric hotel Costa Brava i de l'Hotel Aromar. A nivell polític, ha estat regidor i tinent d'alcalde de Platja d'Aro.