Espadaler dóna per tancada l'operació policial contra els atacants del Paradise

El dispositiu s'ha saldat amb set detencions i cinc escorcolls

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha confirmat que al llarg d'aquest dijous al matí s'ha dut a terme una operació policial per detenir els set responsables de dos atacs contra el macroprostíbul de La Jonquera. El dispositiu dels Mossos d'Esquadra ha començat a les sis del matí i s'ha allargat fins al migdia.

S'ha saldat amb la detenció de set persones, sis de nacionalitat espanyola i una de francesa, i amb cinc escorcolls practicats a les localitats Sant Andreu de Llavaneres, Premià, Blanes i Lloret de Mar. Segons fonts properes al cas, les motivacions dels atacants contra el bordell estarien relacionades amb una disputa interna pel control del negoci de la prostitució. El conseller Espadaler ha explicat que les cinc entrades i registres als domicilis no s'han fet simultàniament. Per això s'ha allargat fins al migdia.

De fet, el titular d'Interior ha sabut a través d'un missatge al seu telèfon mòbil, mentre encara durava la seva compareixença pel cas Raval al Parlament, que tot havia finalitzat amb èxit .

El balanç del dispositiu s'ha saldat amb set detencions. Sis persones són de nacionalitat espanyola i una és francesa. Els escorcolls s'han dut a terme a Sant Andreu de Llavaneres, Premià, Blanes i Lloret de Mar.

Segons fonts properes al cas, les motivacions dels atacants estarien relacionades amb disputes sorgides per controlar el negoci de la prostitució, tal com sempre ha sospitat la policia catalana. El jutjat d'instrucció número 3 de Figueres, que tutela la investigació, ha decretat el secret de sumari.

Tres incidents al prostíbul en poc més de dues setmanes

El 12 de desembre de l'any passat, dos individus a cavall d'una moto van llançar dos artefactes explosius contra l'edifici del macroprostíbul. Un no va esclatar però l'altre sí i va destrossar una de les portes posteriors del prostíbul.

El 23 d'aquell mateix mes, uns encaputxats armats van deixar un cotxe bomba davant del local. Dins el vehicle, hi havia un quilo d'explosiu i dues bombones de butà que finalment no va esclatar perquè va fallar el detonador. Els Tedax van neutralitzar l'artefacte. Els autors van marxar amb un cotxe robat i el van abandonar a Capmany després de cremar-lo.

L'últim incident va tenir lloc la passada Nit de Cap d'Any, quan una trucada anònima va alertar d'un possible artefacte explosiu que havia d'esclatar al cap d'una hora, fet que va obligar a desallotjar un miler de persones del macroprostíbul i d'edificis veïns. Els Mossos d'Esquadra no van donar molta credibilitat a l'avís, però van actuar amb cautela pels precedents del cas. També es va escorcollar minuciosament la zona per trobar algun explosiu. Ni dins el local ni en un cotxe sospitós hi van trobar res, i cap a les 3 de la matinada el local va tornar a obrir les portes. Fonts de la investigació van apuntar que es podria tractar d'un afer relacionat amb màfies de prostitució o amb rivalitats en el negoci.