La investigació del cotxe bomba al Paradise porta la policia a Blanes

Durant aquesta matinada, els agents han fet set detinguts en cinc entrades i escorcolls a l'àrea metropolitana i Girona

L'operatiu policial que ha permès fer set detinguts a qui es considera autors materials dels atacs al macrobordell continua obert. Tot i que durant aquesta matinada s'han fet la majoria d'entrades i escorcolls, els mossos continuen buscant pistes i indicis sobre terreny.

Precisament, això és el que estan fent en un descampat de Blanes, situat al veïnat de Valldolig, a tocar de la carretera que connecta amb Lloret de Mar. Agents amb passamuntanyes, gossos de la unitat canina i l'equip d'investigació pentinen el terreny. Els mossos han desplaçat fins a tres furgones a l'indret i també tenen preparades retroexcavadores per si calgués remoure la terra.

L'operatiu, que s'ha engegat aquesta passada matinada, es troba sota secret de sumari. Els agents han fet cinc entrades i escorcolls en domicilis situats a la regió metropolitana nord i a les comarques gironines. En aquesta demarcació, se sap que han irromput en pisos de Blanes i també del centre de Lloret.

A Blanes, un dels llocs on els agents han entrat esbotzant la porta és un pis situat al número 1 del carrer Baix Ebre, a tocar de la comissaria dels mossos de la localitat. Els agents, que anaven armats i duien la cara tapada amb passamuntanyes, hi han entrat pels voltants de les cinc de la matinada.

Allà han esbotzat la porta del pis 3-J i s'han endut detinguts la parella que hi viu. El rebombori ha despertat els veïns del bloc, que han sortit a l'escala espantats. Fins i tot, s'ha arribat a trucar a la Policia Local, que quan s'ha personat al lloc dels fets ha parlat amb mossos i s'han retirat, després que els informessin que es tractava d'una operació comandada des de Barcelona.

Un dels veïns, Marc Nieto, explicava aquest migdia que s'han sentit "molts crits i cops de porta". L'entrada dels agents ha estat bastant espectacular, i molts han sortit al replà a veure què passava. Nieto ha explicat que la parella que viu al domicili fa temps que hi residien.

Identificats pel codi de barres

Els Mossos d'Esquadra vinculen directament els set detinguts amb els atacs que va patir el macroprostíbul 'Paradise' a finals de l'any passat. De fet, els consideren autors materials dels fets i creuen que van actuar per encàrrec.

L'episodi més greu es va viure la nit del diumenge 23 de desembre. Uns individus armats van aparcar un cotxe bomba davant del macroprostíbul. A l'interior del vehicle hi havia un quilo d'explosiu i dues bombones de butà per incrementar-ne l'efecte. L'artefacte tenia una metxa de llarg abast, que va fallar, i això va permetre també als Tedax desactivar-lo a temps.

La col·locació de l'artefacte, però, va obligar a desallotjar fins a un miler de persones (entre prostitutes, clients i gent que es trobava a locals i restaurants propers). Els individus que van col·locar el cotxe bomba van arribar amb dos vehicles al 'Paradise'. L'altre, amb el qual van fugir, era un Porsche Cayenne robat, que van cremar uns quilòmetres més enllà, passat Capmany.

Precisament, segons ha avançat la Cadena Ser, l'ampolla de líquid inflamable amb la qual van ruixar el Cayenne abans de calar-li foc ha estat la pista que ha permès identificar els detinguts. Els agents d'investigació van recollir l'ampolla i, a través del codi de barres, van identificar la botiga on l'havien comprada. Les imatges de la càmera de seguretat de l'establiment, on apareixien alguns dels detinguts, van permetre identificar-los.

La col·locació del cotxe bomba no va ser l'únic atac que va viure el bordell. A principis del mateix mes, dos individus van llançar un artefacte de fabricació casolana des d'una moto i, la nit de Cap d'Any, es va rebre un altre avís de bomba -en aquest, fals- al mateix local.