Figueres i Foment estudien com prohibir el pas de camions pel centre de la ciutat

La solució passaria per un canvi de la senyalització

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, i el director general de Carreteres de l'Estat a Catalunya, Joan Barios, es van reunir ahir dimarts a Barcelona per estudiar "la solució més ràpida" que permeti prohibir el pas de camions pel tram urbà de l'N-II i de la N-260 a Figueres.

Felip ha explicat que durant la reunió es van tractar diverses fórmules que el delegat de Foment "va veure amb molt bons ulls", i que la "més efectiva", ha afegit, passaria per un canvi de senyalització tant dins com fora del municipi que prohibís el pas de camions pel centre de la ciutat.

Amb tot, l'alcaldessa de Figueres ha reconegut que la reunió no ha servit "per fixar un calendari concret" que resolgui el problema.

Primer amb el departament d'Interior de la Generalitat i ara amb el servei de carreteres de l'Estat a Catalunya, organisme depenent del ministeri de Foment. L'Ajuntament de Figueres continua gestionant amb les administracions competents la manera més ràpida i eficaç de prohibir el pas de camions pel centre de la ciutat.

Com ha explicat a l'ACN l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ahir dimarts es va reunir a Barcelona amb el director general de Carreteres de l'Estat a Catalunya, Joan Barios, per mirar de trobar una solució al problema. Segons Felip, la reunió, que es va programar temps enrere, "va anar molt bé" perquè tant el consistori figuerenc com el gestor de carreteres a Catalunya "van coincidir" en que cal prohibir el pas de camions de gran tonatge pel tram urbà de l'N-II i la N-260 a Figueres en un termini "breu" de temps.

Entre les fórmules estudiades, la que té més punts de ser la definitiva per "ràpida i econòmica", segons Felip, és la que passa per un canvi de senyalització que obligui els camions de gran tonatge a passar per la circumval·lació de Figueres i els prohibeixi el pas pel centre de la ciutat. En aquest sentit, Felip recorda que en les ordenances municipals del consistori figuerenc ja "està prevista" la possibilitat de multar els camions que circulin dins el municipi, així que si Foment apliqués aquesta mesura, la Guàrdia Urbana ja podria començar a multar els infractors.

Amb tot, Felip ha reconegut que de la reunió no n'ha sortit un "calendari concret" i que el proper pas és que l'Ajuntament de Figueres "presenti una petició formal" amb les propostes tractades a la reunió i que el director general de Carreteres de l'Estat a Catalunya "faci les seves consultes a nivell tècnic" per trobar la millor solució.

Sobre la feina paral·lela a la del consistori que està fent la plataforma Figueres Democràcia per prohibir el pas de camions pel centre de la ciutat, Marta Felip ha reiterat un cop més que "respecta totalment" les seves accions i reivindicacions, però ha afegit que més enllà de "gestos" com la reunió que la setmana passada alguns dels seus membres i la regidora popular, Maria Àngles Olmedo, van tenir amb el delegat de l'Estat a Girona, Juan Manuel Sánchez-Bustamante, a qui correspon "parlar amb les administracions competents" i "anar per feina" és a l'alcaldessa de Figueres.