CiU de Salt qualifica de projecte 'propagandístic' la reforma integral del centre

Jaume Torramadé considera que cal 'redefinir' i 'pactar' el projecte amb tots els afectats

El projecte de reforma integral del centre de Salt s'ha situat en objecte de crítica per part del grup municipal de Convergència i Unió (CiU) on el seu portaveu, Carles Torramadé, la qualificat de ser un pla 'propagandístic' per part de l'equip de govern que el va donar a conèixer amb 'una portada de diari'. El convergent considera que cal 'redefinir' el projecte i 'pactar-lo' amb totes les parts, 'molt particularment amb la gent afectada', ha dit.  CiU es mostra temorós que la reforma 'sigui un suflé que s’han muntat i que, com a molt, duri fins les eleccions municipals' i afegeix que difícilment l'Estat podrà garantir l'inversió promesa l'any vinent 'quan s'ha anunciat una retallada important als Ajuntaments'.

Sondejos telefònics

Torramadé creu que el grup municipal del Partit Socialista de Catalunya (PSC) a Salt, encapçalat per l'alcaldessa Iolanda Pineda, es mostra molt preocupat per com pot afectar-los aquest projecte de reforma integral de cares a l'opinió pública. És per aquest motiu que el convergent ha denunciat que des de la seu del PSC 'cada tarda s’estan fent trucades a domicilis del sector Centre preguntant per la imatge que es té de l’alcaldessa i si coneixen els seus projectes per aquella zona', ha dit. Amb tot, el portaveu considera que 'l'Àrea de Reforma Urbana (ARU) ha deixat de ser un projecte de ciutat per passar a ser un projecte de partit', ha asseverat.

CiU també posa en dubte el nombre de pisos buits al centre que l'Ajuntament ha estimat en 800. Per Torramadé el fet que hi hagin pisos sense aigua ni llum no és garantia que estiguin buits, ja que 'en aquella zona hi ha molts pisos sobre ocupats' en aquelles condicions.

Aparcaments a Santa Caterina

En un altre ordre de les coses, el convergent també ha destacat que, amb la instal·lació de la futura comissaria dels Mossos d’Esquadra al sector de Mas Masó, s’ha hagut de fer un canvi en la reparcel·lació que farà que l’aparcament públic que està previst de davant de l’hospital es veurà molt reduït, serà insuficient per la demanda i quedarà lluny de l’entrada principal. Torramadé considera que la ubicació de la comissaria ha repercutit negativament als interessos del municipi.

Mercaderies per Salt

Finalment Torramadé s'ha mostrat crític davant la possibilitat que el bypass del tren de mercaderies del TAV passi dins el terme municipal de Salt. El portaveu ha comentat que el municipi té interposat un contenciós-administratiu amb l'Estat per demanar que aquesta infraestructura hauria de situar-se al seu pas per l'Aeroport de Vilobí d'Onyar, on hi ha un Punt d'Inspecció Fronterera. El convergent és pregunta per quin motiu el municipi hauria de suportar aquesta nova infraestructura 'si no aporta cap benefici', ha dit.