Salt vol destinar 200 MEUR a una reforma integral del centre que inclourà l'enderroc de 600 habitatges

El projecte també inclourà la rehabilitació de 1.200 habitatges

L’Ajuntament de Salt presenta el projecte de la transformació urbana de la zona centre del municipi. L’Ajuntament presidit per Iolanda Pineda persegueix una profunda i definitiva remodelació del sector centre en el que ha estat treballant aquests darrers dos anys. Es tracta del projecte més gran de transformació urbana viscut mai a les comarques de Girona.

El projecte preveu una temporalitat de 12 anys amb una inversió directa d’uns 200 milions d’euros. Contempla l’aprovació d’un Àrea de Renovació Urbana (ARU) al sector centre amb una intervenció en 600 habitatges i una Àrea de Rehabilitació Integral (ARI) en un àmbit que afecta gairebé tot el nucli urbà amb la remodelació de 1.200 habitatges més.

El primer pas serà l’aprovació de d'un conveni amb el Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat i el Ministerio de la Vivienda per impulsar aquest projecte amb una inversió prevista de 40 milions d’euros per el període 2010-2012. Aquests convenis serviran per actuar de forma immediata en les primeres 300 vivendes.

La implicació de la Generalitat i del govern central han estat claus en l’elaboració d’aquests convenis. A finals de 2009, en la presentació del Pla Local d’Habitatge de Salt, la Secretària General d’Habitatge de la Generalitat, Carme Trilla, va manifestar "la total implicació del seu Departament en el projecte de Salt".

Està previst que aquest primer conveni se signi a finals d’aquest mateix mes de maig. Pel govern central el signarà la Ministra de la Vivienda Beatriz Corredor; per la Generalitat, el Conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar i per l’Ajuntament de Salt, l’Alcaldessa Iolanda Pineda.

El projecte de reurbanització de la zona centre persegueix resoldre els problemes urbans generats pel desarrollisme de les dècades dels 60 i 70 que en aquest sector han produït un model de ciutat molt densificat i mancat de serveis.

L’Ajuntament de Salt treballa des de fa dos anys en la definició d’aquest projecte que, lligat amb el Pla Local d’Habitatge, ha de permetre la transformació urbana més important que ha tingut mai el municipi. Cal recordar que Salt va ser la primera població de les comarques de Girona a aprovar el Pla Local d’Habitatge.