La xef del restaurant d’Olot Les Cols, Fina Puigdevall, i el xef del restaurant de Barcelona Alkimia, Jordi Vilà, han estat nomenats aquest dimarts nous membres de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició. L’entitat els considera a tots dos figures “essencials” de la cuina catalana contemporània.
Amb la distinció, atorgada avui en el marc de l’Assemblea Ordinària de la institució a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona, Puigdevall i Vilà s’incorporen a un grup “selecte” de professionals reconeguts “per la trajectòria, l’excel·lència i per la contribució a la cultura gastronòmica del país”, afirma l’Acadèmia en un comunicat.
Puigdevall i Vilà s’afegeixen, així, a una llista que ja inclou Ferran Adrià, Carles Gaig, Joan Roca, Carme Ruscalleda o Oriol Balaguer, entre altres referents del món de la gastronomia i la pastisseria.
L’Acadèmia destaca que ambdós han estat reconeguts pel “compromís” amb una cuina “innovadora, arrelada al territori i fidel als productes de proximitat”. A Les ColsPuigdevall ha “consolidat” una proposta culinària que “reflecteix la riquesa de la terra volcànica de la Garrotxa”, mentre que a AlkimiaVilà ha creat “un espai de recerca i expressió culinària que uneix creativitat, tècnica i sensibilitat pel producte”.