Fiança de 3.000 euros pel conductor que va atropellar un jove a Pontós

Se li imputa un delicte d'homicidi imprudent i un altre d'omissió del deure de socors

El jutge ha deixat en llibertat amb càrrecs, sota fiança de 3.000 euros, el jove que dissabte a la nit va atropellar-ne un altre a l'N-II i va fugir del lloc sense auxiliar la víctima. El detingut, un noi francès que es va entregar poques hores després als mossos, ha passat a disposició judicial aquest matí als jutjats de Figueres. A més d'un delicte d'homicidi imprudent, el jutge també li n'ha imputat un altre d'omissió del deure de socors.

El jove, a més, s'haurà de presentar als jutjats de Figueres un cop per setmana des d'ara i fins que se celebri el judici per aquest cas. L'accident, en què va perdre la vida un noi de Crespià (Pla de l'Estany), va tenir lloc a l'alçada de Pontós (Alt Empordà). L'accident en què va perdre la vida el jove de Crespià va tenir lloc cap a dos quarts de dotze de la nit del dissabte. La víctima, de 30 anys, anava amb una colla i havien aturat el cotxe al peu de l'N-II, a l'alçada del quilòmetre 742, molt a prop del trencant de Pontós.

Va ser aleshores quan el jove francès va envestir la víctima, que es trobava a la calçada, i la va atropellar. El noi, però, no es va aturar i va fugir del lloc amb el seu vehicle. A conseqüència de la trompada, la víctima va morir al mateix lloc dels fets poca estona després. Fins al punt de l'accident s'hi van desplaçar diverses patrulles dels Mossos d'Esquadra, una dotació dels Bombers i una ambulància del SEM.

Poca estona després, el conductor escàpol es va entregar en una comissaria dels Mossos d'Esquadra, on va quedar detingut. Aquest matí, el jove ha passat a disposició del jutjat de Figueres que porta el cas. Després de prendre-li declaració, i segons ha avançat TV3, el jutge l'ha deixat en llibertat amb càrrecs sota fiança de 3.000 euros.

A més d'un delicte d'homicidi imprudent, el jutge també li n'ha imputat un altre d'omissió del deure de socors. El jove, a més, s'haurà de presentar als jutjats de Figueres un cop per setmana des d'ara i fins que se celebri el judici per aquest cas.