CiU i ERC s'uneixen a Girona per demanar el 'sí' a la consulta sobre la independència

Les dues formacions polítiques consideren que és 'una qüestió de país'

Fins ara, el paper dels partits ha estat secundari i ha estat la societat civil, a través de la plataforma Girona Decideix, qui s'ha posat al capdavant de la consulta. Ara però, els polítics consideren que la seva participació també és necessària i, per això, inicien una campanya per motivar als gironins a anar a votar en una experiència que poc té a veure amb les eleccions convencionals.

Tot i que el ple de Girona va aprovar, per majoria, donar suport a la consulta independentista, a la campanya no hi són tots els que havien votat a favor d'aquella moció. ICV, per exemple, ha decidit deixar llibertat de vot als seus afiliats i la CUP, que també ha estat convidada, ha refusat formar part de la campanya.

'Aconseguir la màxima participació'

Des d'ERC, el seu president a Girona, Josep Maria Aguirre, ha afirmat que la campanya té una premissa clara: aconseguir la màxima participació possible. 'Només anirà a votar tothom si ens impliquem els partits i també la societat civil', ha afirmat Aguirre que ha destacat que si es vol aconseguir organitzar un referèndum a nivell de país per a la pròxima legislatura 'és essencial' que el de Girona compti amb una àmplia participació.

Els impulsors d'aquesta campanya però no s'han volgut fixar cap percentatge mínim de participació. 'Organitzar una campanya com aquesta a una ciutat de 100.000 habitants, amb 400 voluntaris, ja és tot un èxit', ha afirmat Aguirre.

CDC pren partit, en clau local, 'desacomplexadament' pel sí

Des de CDC, el seu president a Girona, Ricard Font, ha indicat que 'en clau local' prenen partit pel sí 'desacomplexadament' i ha reflexionat entorn a la importància d'un pronunciament sobre l'Estatut del Tribunal Constitucional. 'Girona és un bon laboratori polític per assajar les possibilitats de ser sobirans', ha afirmat Font que assegura que 'fer una crida conjunta és fer pedagogia de la importància del que vivim'.

Des d'Unió, el seu president a Girona, Albert Riera, ha dit que si els polítics creuen que Catalunya ha de ser sobirana 'hi ha d'apostar decididament'. Riera ha afirmat que qualsevol sentència del Tribunal Constitucional espanyol 'serà dolenta' i ha demanat als ciutadans que vagin a votar en un 'exercici de democràcia'.

Els actes de campanya encara s'estan acabant de concretar però ja han avançat que el 24 d'abril es farà l'acte central a la Mercè amb la participació de l'eurodiputat Oriol Junqueras i del secretari general adjunt de CDC, Felip Puig.