Enxampat un conductor begut, fent ziga-zagues i sense punts al carnet

L'home, de 54 anys i amb antecedents policials, quadruplicava la taxa màxima d'alcohol permesa

Els Mossos d'Esquadra van detenir dijous un veí de Ripoll de 54 anys que circulava begut i amb el permís de conduir retirat judicialment per manca de punts. Una patrulla que estaven fent un control preventiu a Ribes de Freser (Ripollès) van detectar que un vehicle que circulava per un carrer del poble fent ziga-zagues.

Els agents van aturar el conductor i li van fer la prova d'alcoholèmia, que va marcar una taxa de 1,06 mil·ligrams d'alcohol per litre d'aire expirat, quatre vegades més del permès. L'home va passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia Ripoll que va deixar-lo en llibertat amb càrrecs. Els fets es remunten al passat 1 d'agost, quan els mossos estaven fent un patrullatge preventiu pels carrers de Ribes de Freser, al Ripollès.

Els agents van veure com un vehicle circulava per un carrer del poble fent ziga-zagues. Els mossos van aturar el vehicle i, després d'identificar el conductor, van veure que l'home podia trobar-se sota els efectes de l'alcohol. Per això, els agents li van fer la prova d'alcoholèmia i va donar un resultat positiu d'1,06 mil·ligrams d'alcohol per litre d'aire expirat, quadruplicant la taxa permesa que és de 0,25 mil·ligrams per litre.

A més, els policies també van comprovar que el conductor circulava amb el permís de conduir retirat judicialment per manca de punts. Per aquest motiu, els agents li van obrir diligències com a presumpte autor de dos delictes contra la seguretat viària, tipificats en els articles 379 i 384 del Codi Penal. L'home, que té antecedents, va passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Ripoll el 2 d'agost i va quedar en llibertat amb càrrecs.