Els antimonàrquics ferits denuncien els Mossos per coaccions i lesions

Els denunciants volen que els agents responguin pels fets en un judici de faltes

Els ferits durant els enfrontaments amb agents de la Brigada Mòbil (BRIMO) dels Mossos d'Esquadra en dues manifestacions antimonàrquiques a Girona han denunciat els fets aquest divendres als Jutjats de Girona.

Els activistes han pogut identificar bona part dels agents pel número de TIP i, per això, aquesta vegada han presentat la denúncia contra els mossos responsables de la intervenció. Els agredits denuncien sis agents antiavalots per faltes de lesions i faltes de coaccions. En total, denuncien set persones que van resultar ferides en dues concentracions diferents: una el 4 de juny i l'altra el 26. Ambdues eren protestes contra la presència del príncep Felip de Borbó a Girona.

Dues manifestacions contra la presència del príncep a Girona van acabar amb enfrontaments amb els Mossos d'Esquadra. Els antimonàrquics que van patir lesions han presentat aquest divendres dues denúncies als Jutjats de Girona.


La primera manifestació va ser el 4 de juny i els manifestants protestaven contra la presència de l'expresident del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero, el ministre de Justícia, Albert Ruiz-Gallardón i el príncep Felip de Borbó. Al final de la marxa, prop de l'Auditori de Congressos, algun jove va intentar saltar una tanca i agents de la Brigada Mòbil el van colpejar. El jove va acabar rebent un cop a l'ull i es va visitar d'urgència al CAP Güell.

La segona manifestació convocada per la CUP va ser el 26 de juny, durant la celebració del Fòrum Impulsa de la Fundació Príncep de Girona a la ciutat. Segons denuncien els activistes que van patir lesions, la manifestació va començar a la plaça Miquel de Palol i es va apropar, de nou, cap a l'Auditori de Girona, on agents de la Brigada Mòbil van fer un cordó per "aturar-ne el recorregut".

Llavors, recull la denúncia, "sense que hi hagués motiu ni justificació" els agents "van procedir a agredir els manifestants amb l'ànim de menystenir-ne la integritat física i moral de forma indiscriminada". Com a resultat de l'enfrontament amb els agents de la BRIMO, sis manifestants van resultar ferit. La denúncia detalla les ferides que van patir cadascun d'ells i adjunta l'informe mèdic d'urgències. Entre els agredits, hi ha el regidor de la CUP a l'Ajuntament de Girona, Jordi Navarro.

Per això, els manifestants, de la mà del lletrat Benet Salellas, demanen que incoïn judici de faltes contra sis agents dels Mossos d'Esquadra, a qui consideren autors de sis faltes de lesions i sis faltes de coaccions. El membre de la CUP Biel de Montserrat ha destacat que, en la segona manifestació, han pogut identificar els agents perquè duien la identificació. No ha estat així en la primera mobilització perquè els agents duien la identificació a l'esquena.

La CUP i els agredits esperen que els agents 5252, 13021, 3624, 6830, 3465 i 18489 s'asseguin a la banqueta dels acusats. Biel de Montserrat ha explicat que, a més, dos dels agents que han aconseguit identificar ja estan imputats per l'assalt a la Ciutat de la Justícia.