Orriols respon al govern espanyol que Ripoll compleix amb la normativa d'empadronament

L’alcaldessa es mostra sorpresa per les notícies als mitjans i per la sol·licitud d’informació de Prieto

L’alcaldessa de Ripoll, Sílvia Orriols, ha respost a la sol·licitud d’informació que li va enviar la delegació del govern espanyol a Catalunya assegurant que l’Ajuntament compleix amb la normativa en matèria d’empadronament dins el termini i en la forma escaient.

“Sorprèn, en aquest sentit, les diferents notícies que han aparegut als mitjans de comunicació, i també el requeriment efectuat per part de la subdelegació”, apunta en la resposta, avançada pel diari ‘El Periódico’.

En la missiva, que s’adreça formalment a la subdelegació a Girona, Orriols assegura que “el procediment que segueix l’Ajuntament de Ripoll amb relació a l’empadronament no suposa cap vulneració de l’ordenament jurídic vigent”.

Orriols respon així a la sol·licitud d’informació que va impulsar el delegat del govern a Catalunya, Carlos Prieto, i ho fa en el termini que se li va donar. L’alcaldessa, que es posa a disposició del govern espanyol per si li cal més informació, detalla el procediment per tramitar l’empadronament, que s’inicia amb la presentació d’una sol·licitud amb l’aportació de la documentació preceptiva.

Havent obtingut el registre general d’entrada, “es procedeix a l’anàlisi de la documentació presentada”, continua l’alcaldessa, que remarca que durant la fase d’instrucció de l’expedient, i abans de dictar resolució, “en determinades ocasions i en funció de casuístiques puntuals, es requereix el suport de la Policia Local o bé del Consorci de Benestar Social del Ripollès per tal que es dictin els informes respectius, a fi de donar compliment a les instruccions tècniques sobre la gestió del padró municipal”.

Un cop signat l’informe jurídic, es dicta decret de batllia en el qual s’estima o desestima la sol·licitud. “En tota moment, l’Ajuntament dona compliment en la tramitació dels expedients d’empadronament” a les instruccions tècniques que han de seguir els ajuntaments en aquesta matèria, insisteix Orriols, que remarca que “en cap cas se superen els terminis legals per a la resolució de les peticions formulades” i que es resolen els expedients per ordre de petició.