Campuzano recorda a l'alcaldessa de Ripoll que ha de garantir educació i sanitat a tots els menors

El conseller demana informació sobre els canvis que ha fet el consistori en els protocols d'empadronament

Carles Campuzano ha exigit a l'Ajuntament de Ripoll que compleixi la normativa en matèria d'empadronament en una carta que el conseller de Drets Socials ha enviat a l'alcaldessa del municipi, avançada per 'El Periódico' i a la qual ha tingut accés aquest diari.

A la missiva el conseller recorda a Sílvia Orriols que la negativa a l'empadronament podria representar una vulneració de la Convenció dels Drets dels infants adoptada per les Nacions Unides, en els apartats que indiquen que han de tenir accés a la sanitat i a l'educació.

Per això, després de recordar-li del deure que té com a conseller d'informar-se d'aquestes qüestions, li requereix que l'informi dels canvis de protocols que hagi dut a terme al voltant de l'empadronament.

El titular de la cartera catalana de Drets Socials especifica a la carta que s'interessa pel tema arran de les informacions aparegudes als mitjans de comunicació sobre les "limitacions a l'empadronament de persones immigrades" a Ripoll.

A parer del conseller, la negativa a l'empadronament "podria representar una vulneració" dels drets a la sanitat i a l'educació exigits per les Nacions Unides a la Convenció dels Drets dels infants.