Salut investiga si el CAP de Ripoll no ha atès d'urgències immigrants sense empadronar

El Departament recorda que l'assistència urgent "s'ha de garantir a tothom"

El Departament de Salut investiga si el CAP de Ripoll no ha atès d'urgències cinc famílies sense empadronar, segons ha publicat 'El Periódico' i han confirmat fonts de l'executiu català. El rotatiu havia difós les denúncies de famílies del poble governat per l'alcaldessa d'ultradreta, Sílvia Orriols, segons les quals no havien aconseguit atenció sanitària.

Salut ha obert una investigació aquest dimarts arran de la publicació, i ha insistit als centres del Ripollès, especialment als de Ripoll, que l'atenció urgent "s'ha de garantir a tothom". Per a l'atenció no urgent, a més, existeix un conveni amb la Creu Roja en virtut del qual si l'entitat determina que una persona és vulnerable, Salut li expedeix targeta sanitària.

Segons sembla, la negativa dels centres sanitaris a atendre les famílies a les presumptes traves que imposa el govern municipal per empadronar immigrants al municipi. Dissabte passat, unes 200 persones es van concentrar davant l'Ajuntament per defensar el dret a l'empadronament.

Darrere pancartes on es podia llegir 'No al racisme' o 'No a la islamofòbia', els manifestants van clamar que "cap persona és il·legal", i van llegir un manifest en què subratllaven que l'empadronament "és un dret que no es pot posar en dubte ni restringir" perquè és el que permet "accedir als serveis bàsics per viure, conviure i gaudir de benestar".

El president de la comunitat musulmana Annour ja afirmava en aquell acte que a Ripoll hi ha famílies que no tenen accés a educació o sanitat tot i complir amb els requisits.