Els pagesos gironins demanen a la resta del territori ajuda en el bloqueig a l'AP-7 i l'N-II

Els manifestants no volen desfer la protesta fins aconseguir compromisos del Govern

Més de 300 pagesos gironins han passat la nit a l'AP-7 a Pontós (Alt Empordà) i han fet una crida a mantenir aquest "punt fort" de la protesta.

Durant l'assemblea d'ahir al vespre, el portaveu d'Unió de Pagesos i del moviment Revolta Pagesa, Jordi Ginebreda, ha demanat als agricultors d'altres punts de Catalunya -com ara Vic o Lleida- que vinguin amb tractors per mantenir el tall tant de l'autopista com de l'N-II, que de moment no té hora d'acabar-se.

Els pagesos sostenen que mantindran el bloqueig de les dues carreteres fins a tenir compromisos per part de la Generalitat i l'Estat. A més, també reclamen una reunió directa amb el ministre d'Agricultura, Luis Planas. Al llarg d'aquesta nit han plantat graelles a la calçada, cuinat carn a la brasa i escalfat brou.

L'autopista AP-7 i l'N-II en aquest punt de l'Alt Empordà porten gairebé 24 hores tallades. Tant en sentit nord com en sentit sud, els pagesos han aparcat diversos tractors -els han fet entrar des d'un camp proper- i han muntat diverses barricades amb pneumàtics, troncs i branques, que després han encès.