Els pagesos gironins volen quedar-se a passar la nit a l'AP-7

Han organitzat una arrossada popular amb 65 quilos d'arròs

Els pagesos gironins tenen previst tornar a fer nit l'AP-7 aquest dimarts. Desenes de tractors mantenen l'autopista i l'N-II completament bloquejades en els dos sentits de la marxa a l'Alt Empordà i els concentrats han acudit a la convocatòria ben preparats.

Hi ha remolcs que tenen matalassos i s'han instal·lat focus per a quan marxi la llum. De moment, per dinar han organitzat una arrossada popular on han cuinat 65 quilos d'arròs. En aquests moments, queden algunes furgonetes de la Brigada Mòbil als dos extrems de la via i es preveu que en les pròximes hores se sàpiga la decisió final.

Desenes de tractors han aconseguit tallar l'AP-7 a Pontós (Alt Empordà) quan passaven pocs minuts de dos quarts de deu. Abans i prèvia convocatòria a Orriols i Santa Llogaia d'Àlguema, els pagesos han aconseguit bloquejar l'N-II. Els agricultors han obert un accés i han entrat a la calçada muntant barricades amb pneumàtics, troncs i cablejat.

En un primer moment, han acordat amb els Mossos que s'hi quedarien a dinar. Hi ha hagut alguns moments de tensió amb els manifestants quan els tractors han encerclat algunes furgonetes de la Brigada Mòbil, però finalment, els agents s'han retirat.

La voluntat dels manifestants és la de tornar a fer nit a la carretera, com ja van fer la setmana passada a Medinyà. Alguns dels camions porten matalassos, cadires i provisions per passar tota la jornada. També tenen menjar.

De moment, s'ha preparat una arrossada popular on s'han cuinat uns 65 quilos d'arròs i s'ha repartit pa i aigua entre els assistents. Però també tenen carn per fer a la brasa i calçots, previsiblement pel sopar.

Després de dinar, els organitzadors han animat als assistents a fer les postres i el cafè a l'autopista -s'ha habilitat una esplanada on hi ha furgonetes i s'ha servit el menjar- per fer força i evitar que els desallotgin.

A hores d'ara, només queden algunes furgonetes de la Brigada Mòbil a banda i banda de la carretera.