El detingut pel crim masclista de Torroella es nega a declarar als Mossos d’Esquadra

Està previst que passi a disposició judicial divendres

El detingut pel crim masclista de Torroella de Montgrí (Baix Empordà) s’ha acollit al dret a no declarar davant dels Mossos d’Esquadra. Està previst que passi a disposició judicial divendres al matí.

Davant de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) dels Mossos a la regió policial de Girona i assistit per la seva advocada, Natàlia Frigola, l’arrestat no ha donat cap explicació sobre els indicis que l’incriminen i, per tant, ni ha reconegut ni ha negat l’autoria dels fets.

Un familiar de la víctima, una veïna de la població de 45 anys, la va localitzar diumenge morta a ganivetades dins un cotxe en un camí de la gola del Ter. Els Mossos van detenir la seva parella, de 39 anys, dimarts.

Els investigadors dels Mossos d’Esquadra havien fixat la declaració policial del detingut aquest dimecres a la tarda. Des que va aparèixer el cos de la víctima diumenge passat, els Mossos han estat reconstruint les darreres hores de la dona (veïna de Torroella de 45 anys), investigant el seu entorn i recopilant proves i indicis que han acabat apuntant cap al sospitós.

L’arrestat aquest dimarts a Flaçà (Gironès) era l’actual parella de la víctima i tot apunta a un crim masclista.

El cos de la víctima, una dona de 45 anys, va aparèixer a l'interior d'un cotxe en un camí secundari de Torroella de Montgrí, que porta cap a la gola del Ter. La víctima, a qui havien mort a ganivetades, feia uns deu anys que vivia al municipi.

El cadàver el va localitzar un familiar seu. L'entorn de la víctima n'havia denunciat la desaparició hores abans i van poder trobar-la gràcies a la ubicació del seu telèfon mòbil.

A mesura que avançava la investigació, les sospites van apuntar cap a l'actual parella de la dona. És un home de 39 anys que havia donat mostres de gelosia. La hipòtesi principal de la investigació és que el sospitós va fugir de Torroella després de perpetrar el crim. Els mossos l'han localitzat i detingut aquest dimarts a Flaçà.

Al vespre, els agents d'investigació i part de la comitiva judicial van escorcollat el domicili de l'arrestat, un pis situat al carrer Lleida de Palafrugell. Els Mossos buscaven proves i indicis incriminatòries, com roba tacada de sang o l’arma del crim. Segons fonts properes al cas, l’arma blanca utilitzada per acabar amb la vida de la víctima no ha aparegut.

El detingut no va participar en l’escorcoll del seu domicili seguint la recomanació de la seva advocada, Natàlia Frigola, que considerava que no estava en condicions per fer-ho.

Aquest dimecres a la tarda, el sospitós ha guardat silenci davant dels investigadors. Així, ni ha reconegut els fets ni ha negat ser-ne l’autor. Tampoc ha donat explicacions sobre els indicis que l’incriminen, com ara que el dissabte al matí -el dia que podrien haver passat els fets- va ser vist amb la víctima i que l’entorn de la dona diu que tenien conflictes a la relació.

Està previst que el detingut passi a disposició judicial divendres. El jutjat d'instrucció 3 de la Bisbal d'Empordà s’havia fet càrrec de la investigació inicialment perquè estava de guàrdia però probablement s’inhibirà en favor del jutjat especialitzat en violència masclista.