Torroella de Montgrí exercirà l'acusació popular en el cas de la dona assassinada

L'alcalde es posa a disposició de la família i lamenta el crim

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí (Baix Empordà) exercirà l'acusació popular en el cas de la dona morta a ganivetades dins un vehicle. L'alcalde, Jordi Colomí, espera que la investigació dels Mossos permeti resoldre el crim "al més aviat possible".

"En una societat com la nostra, basada en la convivència, la cultura i l'entesa, és una situació que com a municipi aspiràvem a no viure mai", ha subratllat. Colomí ha reiterat la condemna "profunda" que l'Ajuntament fa del crim, ha recordat que al vespre s'ha convocat un minut de silenci i s'ha posat a disposició de la família de la víctima - estan en contacte amb el seu germà- per allò que els calgui.

La dona feia deu anys que vivia a Torroella i constava empadronada des del 2014.

El cos de la víctima es va localitzar ahir al migdia a l'interior d'un cotxe, en un camí secundari de la zona de la gola del Ter. La dona, de qui se n'havia denunciat la desaparició hores abans, havia rebut diverses ganivetades. Va ser el seu entorn qui va trobar-la, després d'ubicar el seu telèfon mòbil, i qui va donar l'alerta als Mossos d'Esquadra.

L'alcalde de Torroella, en una atenció als mitjans, ha lamentat "profundament" els fets i ha mostrat tant la seva condemna ferma com "la repulsa total amb un assassinat d'aquest tipus". Jordi Colomí ha explicat que la víctima feia deu anys que estava empadronada al municipi, on ara hi vivia amb un fill, i que fins fa poc treballava en un establiment de la població.

Des de l'Ajuntament s'han posat a disposició dels familiars de la víctima -estan en contacte amb un germà, que no viu al poble- per donar-los "ajuda i suport" en tot allò que calgui, ha precisat l'alcalde. Tot i que el cas està sota un "estricte" secret de sumari, Jordi Colomí ha explicat que els Mossos d'Esquadra els han fet saber que la investigació estaria ben encaminada -sense anar més enllà- i, per això, l'alcalde confia que la recerca "doni resultats efectius al més aviat possible" i es pugui detenir l'autor (o autors) del crim.

Acusació popular

L'alcalde ja ha avançat, això sí, que el consistori exercirà l'acusació popular en la causa. "Creiem que així ha de ser, perquè com a ajuntament i municipi aquesta és una situació que aspiràvem a no viure mai", ha afirmat Colomí. "En una societat basada en la convivència, la cultura i l'entesa com la nostra, aquesta és una situació a la qual no estem acostumats, ni tampoc ens hi volem acostumar", ha afegit.

Per mostrar el rebuig al crim, l'Ajuntament de Torroella ha convocat un minut de silenci a les set del vespre. El consistori també ha decretat dos dies de dol oficial, durant els quals les banderes onejaran a mig pal.

La investigació del crim la tutela el jutjat d'instrucció 3 de la Bisbal d'Empordà. Segons ha informat el TSJC, no constaven denúncies prèvies entre la víctima i la seva parella. L'alcalde també ha explicat que, d'entrada, tampoc tenen constància que serveis socials hagués atès la dona.