Veray (PP) diu que Girona s'ha convertit en 'la ciutat de les sorpreses'

Fa balanç dels dos anys de CiU al consistori i apunta que s'ha perdut la voluntat de pactar

El grup municipal del Partit Popular Català (PP) a l’Ajuntament de Girona va valorar ahir els dos anys de legislatura municipal a Girona fent especial èmfasi en el deteriorament del diàleg entre l’equip de govern i l’oposició durant els darrers mesos.  La portaveu del grup, Concepció Veray, acompanyada de la regidora Cuca Mascort, ha demanat a l’alcalde “que canviï i recuperi aquella actitud que va tenir durant el primer any de mandat en que practicava el diàleg constantment, a diferència d’ara”.

“Girona ha deixat de ser la ciutat dels pactes per passar a ser la ciutat de les sorpreses”, ha dit Veray en referència a “punts de l’ordre del dia que l’equip de govern dóna per fet que s’aprovaran al ple i no s’aproven”. “Hi ha temes que cal parlar-los molt bé per tal que puguin tirar endavant, especialment si el govern està en minoria”, ha explicat la portaveu popular.

Veray ha posat com exemple el cas de les ordenances fiscals del 2013, que considera que “va ser un primer avís de que s’havia deixat de banda el diàleg”. També ha recordat els problemes per aprovar el pressupost municipal del 2013 o el canvi de contenidors. En particular, Veray ha considerat que “l’equip de govern ha creat situacions rocambolesques, com per exemple amb el pressupost participatiu”, i ha detallat que “aquells que van pactar aquest pressupost participatiu amb l’equip de govern, en aquests moments són les forces polítiques que no veuen bé ni donen suport a res que tingui a veure amb el procediment que s’ha seguit per tirar-lo endavant”.

La popular opina que “les conseqüències les pagaran els barris de Girona, perquè l’equip de govern ha de saber quines són les inversions que es pot permetre fer a cada barri i prou valent per saber quines prioritza, tenint sempre en compte l’opinió dels barris”. A més, ha apuntat que “els barris de Girona pateixen un desequilibri important que cal resoldre i és l’equip de govern el que ha de decidir com el compensa”.

D’altra banda, els populars consideren que l’equip de govern encara pot treballar més intensament per la recuperació econòmica “que és la prioritat en aquests moments”, i han posat de manifest que “van començar apostant molt fort per l’agència de promoció econòmica de la ciutat  i el pla estratègic, però tant una cosa com l’altra han quedat oblidades”. Veray ha considerat que “ja s’estan fent iniciatives amb el sector privat molt bones, com el Girona10, però no han de ser accions aïllades, sinó que cal marcar un camí, un full de ruta, per ajudar el teixit econòmic de la ciutat”.

Les regidores del PP també s’han mostrat preocupades per la problemàtica que han generat els nous horaris de les terrasses. “Som conscients de les queixes raonables dels veïns”, ha dit Veray, però considera que “l’Ajuntament ha de tenir un paper mediador i buscar l’equilibri entre aquells que volen descansar i l’oci nocturn”. “Per aquest motiu creiem que la comissió mixta de seguiment de l’oci nocturn està mal enfocada, perquè falta una de les parts implicades”, ha dit Veray, qui considera que “per arribar a consensos, per arribar a acords, les dues parts han d’estar presents a les mateixes reunions”.