Dos detinguts i sis denunciats en la baralla davant la discoteca Gossip de Girona

Els arrestats passaran a disposició judicial les properes hores

La baralla davant la discoteca Gossip de Girona que van tenir lloc el dissabte a la matinada ja s'ha saldat amb dues persones detingudes i sis més de denunciades per part dels propietaris de l'establiment segons ha avançat la regidora d'Hisenda, Convivència i Seguretat Ciutadana, Sílvia Aliu.

Els dos arrestats per part de la Policia Municipal seran entregats al llarg d'avui als Mossos d'Esquadra i posteriorment passaran a disposició judicial. Se'ls imputen els delictes d'amenaces greus, desordres públics i danys.

Els fets van tenir lloc ahir quan un grup de joves van començar a llençar objectes contundents contra la façana del local tal com es podia veure en unes imatges que es van fer virals.

Segons primeres informacions, l'incident es va produir quan els porters de la discoteca van fer fora a un grup de joves que estaven generant aldarulls a l'interior de l'establiment. Un cop fora aquests es van rebel·lar contra la seguretat privada i la van emprendre a cops amb les pilones d'accés contra la façana.

L'alcalde de Girona, Lluc Salellas, va explicar a primera d'ahir que la ràpida intervenció dels Mossos d'Esquadra i la Policia Municipal van "evitat mals majors" i es va mostrar contundent en assegurar que "no toleraran" aquestes actituds. En els aldarulls de la passada matinada hi van participar una unitat GOSP de la Policia Municipal i els ARRO dels Mossos.

Per la seva banda Aliu va declarar en el transcurs de la tarda que es van aixecar cinc actes i iniciat una investigació per esclarir els fets i identificar als agressors.

Aquest incident arriba just una setmana després de la batussa a l'exterior de la discoteca Platea i de parlar amb els propietaris del local el dilluns juntament amb la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) arribant a un acord per tallar l'accés de vehicles en aquell carrer i incrementar la presència policial a partir de les 3:30h.

Aliu es va posicionar com Salellas i també va afirmar que "no toleraran actituds agressives i violentes a cap local d'oci nocturn de la ciutat". Ahir es va posar en contacte de nou amb la Fecasarm i van demanar a les activitats d'oci nocturn "diligència per tractar els temes de seguretat a l'interior dels locals de nit i discoteques".

La regidora va anunciar que de cara la primera setmana de gener s'ha programat una nova reunió de coordinació del sector amb l'Ajuntament i la policia per, posteriorment, fer un seguiment de les necessitats del sector i activar tots els mecanismes de seguretat que siguin possibles.

En el 2024 Aliu ja ha avançat que s'incrementarà la presència policial amb dos agents al matí que només es dedicaran a temes de seguretat privada i un tercer agent que quedarà alliberat de tasques administratives per a poder trepitjar el carrer.

A tot això se li sumaran dos agents provinents de policies de municipis del voltant, dos més que començaran pràctiques al gener, quatre més que entraran a l'octubre i dos policies que faran hores el 2024 perquè no és possible compensar per un canvi en el conveni.