Investiguen una nova baralla de matinada davant una discoteca de Girona

Els porters de Gossip han fet fora un grup d'esvalotadors que s'ha rebel·lat a fora el local

Nou incident de matinada davant una discoteca de Girona, aquest cop al carrer Canalejas al davant de Gossip, on un grup de joves han començat a llençar objectes contundents contra la façana del local tal com es poden veure en unes imatges que s'han fet virals.

Segons assenyalen les primeres informacions, l'incident s'ha produït quan els porters de la discoteca han fet fora a un grup de joves que estaven generant aldarulls a l'interior de l'establiment. Un cop fora aquests s'han rebel·lat contra la seguretat privada i l'han emprès a cops amb les pilones d'accés contra la façana.

L'alcalde de Girona, Lluc Salellas, ha explicat a primera d'aquest matí que la ràpida intervenció dels Mossos d'Esquadra i la Policia Municipal han "evitat mals majors" i s'ha mostrat contundent en assegurar que "no toleraran" aquestes actituds. En els aldarulls d'aquesta nit hi han participat una unitat GOSP de la Policia Municipal i els ARRO dels Mossos.

Per la seva banda, la regidora d'Hisenda, Convivència i Seguretat Ciutadana, Sílvia Aliu, ha declarat a primera hora de la tarda que s'han aixecat cinc actes i iniciat una investigació per esclarir els fets i identificar als agressors.

Aquest incident arriba just una setmana després de la batussa a l'exterior de la discoteca Platea i de parlar amb els propietaris del local el dilluns juntament amb la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) arribant a un acord per tallar l'accés de vehicles en aquell carrer i incrementar la presència policial a partir de les 3:30h.

Aliu s'ha posicionat com Salellas i també ha afirmat que "no toleraran actituds agressives i violentes a cap local d'oci nocturn de la ciutat". Aquest matí s'ha posat en contacte de nou amb la Fecasarm i han demanat a les activitats d'oci nocturn "diligència per tractar els temes de seguretat a l'interior dels locals de nit i discoteques".

La regidora ha anunciat que de cara la primera setmana de gener s'ha programat una nova reunió de coordinació del sector amb l'Ajuntament i la policia per, posteriorment, fer un seguiment de les necessitats del sector i activar tots els mecanismes de seguretat que siguin possibles.

En el 2024 Aliu ja ha avançat que s'incrementarà la presència policial amb dos agents al matí que només es dedicaran a temes de seguretat privada i un tercer agent que quedarà alliberat de tasques administratives per a poder trepitjar el carrer.

A tot això se li sumaran dos agents provinents de policies de municipis del voltant, dos més que començaran pràctiques al gener, quatre més que entraran a l'octubre i dos policies que faran hores el 2024 perquè no és possible compensar per un canvi en el conveni.