Impulsen una guia digital per ''descobrir'' el patrimoni de l'Alt Empordà

El nou espai web vol millorar l'experiència turística a la comarca

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà ha impulsat una guia digital per "descobrir" i posar a l'abast dels visitants el patrimoni de la comarca. Finançat amb fons FEDER, el projecte busca millorar l'experiència turística a la zona, reduir les fluctuacions estacionals de la demanda i la "integració del conjunt del territori".

La iniciativa compta amb més de 1.500 imatges i 379 elements, 203 dels quals amb senyalització sobre el terreny per facilitar l'accés a la descripció dels mateixos a la web. A més, 64 elements patrimonials es poden visitar de manera virtual (360º) i 13 elements singulars vinculats al patrimoni es poden visualitzar mitjançant models 3D, oferint una experiència "més completa" de la descoberta.

També compta amb gairebé 300 locucions en quatre idiomes per afavorir l'accessibilitat de les persones sense audició i fer una experiència més immersiva per la resta d'usuaris.

L'actuació es fonamenta en l’ús de les noves tecnologies per proporcionar al visitant el coneixement del territori i millorar la seva experiència, facilitant a l’usuari la localització dels indrets patrimonials en quatre idiomes: català, castellà, francès i anglès.