Més de mil participants a la cursa dels Bombers de Girona per ''apagar el càncer''

Els diners recaptats aniran per la Fundació Oncolliga

Gran èxit de participació aquest matí a la cursa solidària organitzada per l’Associació Cultural i Esportiva Bombers de Girona  i la Fundació Oncolliga Girona. Les expectatives dels organitzadors s'han complert amb escreix i s'ha superat el miler de participants en una matinal d'esport solidari que s'ha viscut en un ambient molt festiu i familiar. 

Tots els beneficis de l'esdeveniment, que s'ha celebrat sota el lema "Apaguem el càncer", es destinaran a la Fundació Oncolliga Girona, per a l'ajuda al malalt de càncer i els seus familiars a través de serveis com el suport psicològic, la fisioteràpia a domicili, el drenatge limfàtic, l'estètica oncològica, el préstec de material, la llar-residència o  l'assessorament en nutrició i en sexologia, entre d'altres.

La cursa ha tingut el seu epicentre a l'espai de La Copa de Girona, on a les 9:30h han començat les curses infantils  de 300 m (4-6 anys), 600 m (7-9 anys) i 1.200 m (10-12 anys). Tots els nens i nenes que hi han participat han rebut un obsequi.

Tot  seguit, a les 10:00h, han pres la sortida els adults, en dues tandes.  Primer han sortit els bombers i bomberes que feien la cursa de 5km amb l'equip d’intervenció (EPI) i l’equip de respiració autònoma (ERA) - al voltant dels 20 kg  de pes -, i tot seguit ha pres la sortida el gruix dels participants, que s'havien inscrit per fer els recorreguts de 5km i 10 km, corrent o caminant. El recorregut ha resseguit  les ribes del Ter, passant per Pedret, la zona del Pavelló de Fontajau, el Parc de Domeny i l'interior de la Devesa.

La Cursa dels  Bombers de Girona  va néixer el 2008 per iniciativa de  Lluís Baena, bomber de Girona, per fer  un homenatge a Jaume Rivera, una altre bomber de la ciutat que patia una malaltia degenerativa. L'any 2010, la cursa va girar cap a un caire solidari i s’hi van introduir les curses infantils.

En els últims anys, la Cursa Solidària dels Bombers ha fet donacions a diferents entitats del Gironès, com ara l’associació Valentes i Acompanyades, dedicada a la lluita contra els matrimonis forçosos (2022), el Projecte Banc de Productes de Suport del Consorci del Benestar Social del Gironès i Salt (2018) i el Projecte d’atenció a la gent gran que cobreix necessitats bàsiques d’aquest col·lectiu (2017).

Aquest any, per primera vegada, l'Associació Cultural i Esportiva Bombers de Girona ha comptat amb la col·laboració de Fundació Oncolliga Girona per a l'organització de l'esdeveniment, en un esforç per sumar que les dues entitats valoren molt positivament.

Com a complement de la cursa, s'ha programat també una presentació sobre els riscos dels tòxics associats als fums pels bombers i bomberes. La presentació es farà el 20 de setembre a les 10:00h a l’Hotel Carlemany i  anirà a càrrec de Marc Esplugas, biòleg i bomber del parc de Sant Feliu de Llobregat que ha fet el seu treball de final de grau sobre aquest tema.

Podis de la cursa

EPI 5 KM - DONA

1. Montse Martínez Guerrero

2. Marina Fages de Vera

3. Clara Nierga Parra

EPI 5 KM - HOME

1. Marc Costa Puigpelat

2. Nil Cardona Coll 

3. Luis Vizcaino Monroy

5 KM - DONA

1. Sonia Samper Plana

2. Carla Guallar Almazán

3. Mirna Moragas

5 KM - HOME 

1. Carlos Noguera Güell

2. Henry Gilham Gracia

3. Bruno Villan Testa

10 KM - DONA 

1. Carme Maria Rodríguez Gómez

2. Elisabet Bertran Mazón

3. Ariadna Jofre Magallón

10 KM - HOME

1. Iñaki Ballbou Verdejo

2. Jordi Rabionet Jordà

3. José Luís Cruz Infantes